25 yıllık hasreti dindireceğiz

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve CHP’li delegeler, önceki gün Golden Palas Otel’de verilen kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltıda Sandık Çevre Sorumlularının görevleri ve 2014 yerel seçimleri kapsam?

Çerkezköy 8.07.2013 22:27:00 0
25 yıllık hasreti dindireceğiz
 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün saat 09.30’da Golden Palas Otel’de verilen kahvaltıda, Sandık Çevre Sorumluları ve Delegeler yapılması gereken seçim çalışmaları konusunda bilgilendirildi.

SANATÇILAR GELECEKLE İLGİLİ KAYGILI
Programın açılış konuşmasını CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ertürk yaptı. Partinin çalışmaları hakkında delegeleri bilgilendirme amaçlı bir program düzenlediklerini söyleyen Ertürk, “Sizlerin görüş ve önerileri bizler için çok önemlidir” dedi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Nejdet Ertürk, sanatçıların ve düşünürlerin gelecekle ilgili kaygılar taşıdığını ifade etti.  

CHP’NİN SORUNU AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN DE SORUNUDUR
Seçim sürecinde CHP’nin halkın ümidi olmaya devam ettiğini kaydeden Nejdet Ertürk, “Son zamanlarda sanki hükümet CHP imiş gibi eleştirilere maruz kalıyoruz. Muhalefetin bu kadar eleştirildiği başka bir ülke olduğunu düşünmüyorum” dedi. Siyasi partilerin hedeflere ulaşmasında belirleyici unsurun toplumla kurduğu ilişkiler olduğunu sözlerine ekleyen Ertürk, “CHP artık yersiz eleştirilerden kurtulmalıdır. Çünkü CHP’nin sorunu aynı zamanda Türkiye’nin de sorunudur” ifadelerini kullandı.

MOBİL AİDAT SİSTEMİ
Tüm CHP’lilerin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’te gördükleri devrimci ruhla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Nejdet Ertürk, parti çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Parti içi eğitim çalışmalarına başladıklarını ve bugüne dek 2 eğitim programı gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertürk, “Eylül ayında eğitim programlarına kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca üyelerimiz için mobil aidat sistemi oluşturduk. Telefon faturalarına ayda 1 TL yansıması olacak. Bu şekilde üyelerimiz aidatlarını düzenli olarak ödeyebilecek” dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKARSAK SEÇİMLERİ KAZANIRIZ
CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez de, seçimleri kazanmanın yolunun sandıklardan geçtiğini ifade etti. Sandıklara sahip çıkılması halinde seçimlerin kazanılabileceğini belirten Dönmez, “Geçtiğimiz günlerde partimizin 2 Belediye Başkan Aday Adayını açıklama gururunu yaşadım” diyerek CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri ve Aktaş Güler’i yanına davet etti.

BİZ ADAY ADAYLARIMIZIN ÇOKLUĞUNDAN GÜÇ ALIYORUZ
CHP’nin, halkın ‘artık yeter’ dediği AKP iktidarına son verebilecek tek parti olduğunu söyleyen Dönmez, “Biz aday adaylarımızın çokluğundan güç alıyoruz. Aday adaylarının açıklanmasının ardından anketler yapılacak. Toplumda en çok karşılık bulan isim partimizin adayı olacak. Diğerleri de o adayın etrafında birleşen askerler olacak” dedi.

SEÇİME GİDEN PARTİMİZİ KONGREYE GÖTÜRMEYE ÇALIŞTILAR
15 aylık ilçe başkanlığı döneminde doğru işler yapmaya gayret ettiğini kaydeden Metin Dönmez, “Çıtayı yükseltmeye, partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bu süreçte parti içi muhalefet yapmaya çalışan arkadaşlarımız oldu. Seçime giden partimizi kongreye götürmeye çalıştılar. Fakat biz onlara kırgın değiliz. Onları birlik beraberliğe davet ediyorum. İktidar bizimdir. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ YOK SAYILMAK İSTEMİYOR
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Türkiye’de tam anlamıyla demokrasi olmadığını ileri sürdü. İnsanları konuşma hakkının elinden alındığını ileri süren Yüceer, “Gençlerimiz yok sayılmak istemiyor. Ne yiyip ne içeceklerine, çocuk doğurup doğurmayacaklarına kendileri karar vermek istiyor” dedi. Sokaktaki yüzde 50’nin evde oturan yüzde 50 ile düşman olmadığının altını çizen Yüceer, “Biz demokrasi kültürünü benimsemiş bir ülkenin vatandaşlarıyız” açıklamalarında bulundu.   

YENİ CHP DAHA DEMOKRATİK
Seçimlerde en büyük görevin Sandık Çevresi Sorumlularına düştüğünü belirten Candan Yüceer, “Sandıktaki isimlere tek tek ulaşmanız, onlara partiyi ve çalışmalarını anlatmanız gerekiyor” dedi. Yeni CHP’nin daha demokratik ve daha çalışkan olduğunu ifade eden Yüceer, “Eskiden yalnızca 7-8 ilde miting yapardık. Bugün dolaşmadığımız il kalmadı” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMALARI YAPILACAK
Yerel seçimlerde vatandaşların kendi adaylarını kendilerinin belirleyeceğini kaydeden Candan Yüceer, “Temayül yoklamaları yapılacak. Duygusallığı bir kenara bırakıp en doğru adayı belirleyeceğinize inanıyorum” dedi. Yüceer, meclis üyelerinin ise Belediye Başkan Adayı ve ilçe örgütünün görüşmeleri neticesinde belirleneceğini ve ilin onayına sunulacağını sözlerine ekledi. 

HİKMET UĞRAŞ BİZİM ÇERKEZKÖY’DEKİ ÖNDERİMİZDİR
CHP’nin 25 yıldır Çerkezköy’ü alamadığına işaret eden Yüceer, “En son rahmetli Hikmet Uğraş başkanımız döneminde Çerkezköy CHP belediyesiydi. Bugün hala Hikmet Başkanımızın döneminde yapılan çalışmaların meyvelerini yiyoruz. Hikmet Uğraş bizim Çerkezköy’deki önderimizdir. Onun öncülüğünde CHP bayrağını Çerkezköy Belediye Binası’nda tekrar dalgalandıracağız. Çerkezköy bizim evimiz. Evimizi kendimiz süpüreceğiz. 25 yıllık hasreti dindireceğiz” diye konuştu.   

BEN DE ADAY ADAYI OLMAK İSTİYORUM
Yüceer’in konuşmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanları Fedai Güven, Erdinç Turan ve Hilmi İpek’i sahneye davet eden CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, hep birlikte çalışarak seçimleri kazanacaklarını ifade etti. Programın sonunda söz hakkı isteyen 2009 Bağımsız Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Dr. Nurtekin Erol, Çerkezköy Belediyesi’nin son zamanlarda ağaçları katlettiğini iddia ederek, önümüzdeki seçimlerde kendisinin de Aday Adayı olmak istediğini belirtti. Program sonunda Candan Yüceer, partililer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10