Veliköy’de 7 proje birden

Veliköy’de bu yıl 9.’su düzenlenen Keşkek Festivali etkinlikleri kapsamında önceki gün keşkek dağıtımı ve toplu temel atma törenleri düzenlendi.

Çerkezköy 8.07.2013 22:38:00 0
Veliköy’de 7 proje birden
 MEHTERAN KONSERİ İLE BAŞLADI
Saat 15.00’da Veliköy Belediyesi önünde başlayan programda protokol üyeleri ve vatandaşlar İstanbul’dan gelen Mehteran Takımı eşliğinde törenlerin yapılacağı alana yürüdü. Mehteran Takımı’nın Veliköy Belediye Düğün Salonu önündeki tören alanında verdiği mini konser Hücüm Marşı ile sona erdi. Keşkek dağıtımının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Veliköy Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Baksi’nin Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kurban kesildi. Veliköy Belediyesi’nin 4 yıllık çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisinin ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir,  “Gökkuşağı motifleri gibi bize renk verdiniz” diyerek törenlere katılanlara teşekkür etti. Veliköy’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çalışması doğrultusunda Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu anımsatan belindir, “Yalıboyu OSB’de de çalışmalar devam ediyor. Veliköy olarak Veliköy ve Yalıboyu OSB olmak üzere 2 OSB’yi bünyemizde barındıracağız” dedi.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR
Veliköy’de 20 bin kişiye istihdam sağlandığını söyleyen Belindir, yol yapım çalışmalarındaki desteklerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da teşekkür etti. 5 kilometrelik yeni asfalt yolun Veliköylülere ve sanayicilere hayırlı olmasını temenni eden Başkan Belindir “Yapılacak olan üniversite ile de Veliköy yeni bir boyut kazanacak. Amacımız ülke sanayisinin teknolojik altyapısını güçlendirerek rekabet gücünü artırmak. Veliköy Çok Programlı Lisesi ek binası için de arsa tahsis ettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime olan katkılarımız devam edecek” dedi.

BİZ VELİKÖY AİLESİYİZ
Göreve geldikleri günden beri 120 bin metrekare kilittaş yaptıklarını, yol yapım çalışmalarında engellilere ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Belindir “Şehit Polis Sabahattin Ergin’in adını ölümsüzleştirmek için üstgeçit yaptık. Beldemizde çeşitli kurslar düzenledik. Yaz okulları ile çocuklarımızın gelişimine katkı sağladık, mutluluklarında pay sahibi olmak istedik. Sanayi Mahallesi’nde 3.su kuyumuzu açtık. Burası bizim evimiz. Biz Veliköy ailesiyiz” ifadelerini kullandı.

5 KİLOMETRELİK ASFALTLAMA ÇALIŞMASI
Veliköy’de enerji nakil hatlarının bir bölümünün yer altına alındığını söyleyen Belindir, meydan projesi tamamlandığında Vatan Caddesi’nde de 5 kilometre asfaltlama çalışması başlatacağız” dedi. Programda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da TBMM’de yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydederek “Önemli bir torba kanunu var. 100 bine yakın personel kadroya alınacak. Bugün buraya geldim. Törenden sonra Ankara’ya döneceğim ve çalışmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.

BİR ÜNİVERSİTE BELDESİ OLUYOR
Veliköy’de tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Akbulut, beldeye yaptığı hizmetlerden dolayı da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’i kutladı. Belediye tarafından hayata geçirilecek 7 projenin  7’sinin de çok önemli olduğunu, özellikle üniversiteye yapılan katkının çok önemli olduğunu ifade eden Akbulut “Veliköy bir üniversite beldesi oluyor” dedi.

MİLLİ İRADENİN ÜSTÜNDE BİR İRADE TANIMIYORUZ
Dünyada önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Akbulut “Mısır’da bir yıl önce seçimle göreve gelen cumhurbaşkanı askeri darbe ile görevden alındı. 21. Yüzyılda halkın dediği olsun. Sandıkla gelen sandıkla gitsin. Milli iradenin üstünde başka bir idare tanımıyoruz. Türkiye’de de darbeler oldu ve her darbede ülkemiz 20 yıl geriye gitti. Bu darbeyi yapanları kınıyorum. Milli idare ve demokrasinin dünyada yegane seçenek olmasını diliyorum” dedi.

ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI
Hükümetin 11 yılda önemli hizmetlere imza attığını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut “Ekonomi istikrara kavuştu. Altyapı, sağlık, adalet, eğitim alanlarında önemli gelişmeler oldu. Yapılanları görmek, teşekkür etmek lazım. Kıskananlar, istemeyenler var. Demokratik yollardan eleştirilere evet diyoruz. Ama hükümeti beğenmeyerek ortalığı ateşe vermek ahlak dışı bir davranıştır” diye konuştu.

AÇILIŞLAR YAPILDI
Konuşmaların ardından Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Şehit Polis Sabahattin Ergin’in annesi Sebahat Ergin, eşi Aysel Ergin, kızı Funda Ergin ve akrabalarını sahneye davet ederek kendilerine plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından şehit polis memuru Sabahattin Ergin’in ailesi ve protokol üyeleri tarafından Toplu Konut ‘Veliaport’, Veliköy OSB Yolu Asfalt Yapımı, Şehit Polis Sebahattin Ergin Üsgeçit açılışı, Veliköy Belediyesi Ortaokulu açılışı, 4 adet Mini Çim Futbol Sahası çalışmalarının açılışı gerçekleştirildi. Üstgeçit açılışında Şehit Polis Ergin’in yakınları duygulu anlar yaşadı.

ÜNİVERSİTE BİNASININ TEMELİ ATILDI
Açılışların ardından Meydan Projesi’nin temel atma törenine geçildi. Temele ilk harcı AK Parti Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur attı. Programda son olarak Belediye Garajının yanında yapımına başlanan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Veliköy Yerleşkesinin temeli atıldı. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversite tamamlanırsa Eylül ayında Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu Veliköy’e taşıyacaklarını belirterek “Çerkezköy Meslek Yüksekokulumuzda bin 200 öğrenci eğitim görüyor. Ama kapasite bu değil. Buraya taşınınca hem öğrenci sayısı hem de program sayısı artacak. İleriye dönük de belki bir fakülte açmış olacağız” diye konuştu.

KATILIM YOĞUN OLDU
Toplu açılış ve temel atma törenlerine AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyeddin Akbulut, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr Hikmet Ziya Özek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Çerkezköy, Kapaklı ve belde yönetimleri, belde belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

14 KAZAN KEŞKEK DAĞITILDI
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Geleneksel Keşkek Festivali’nde vatandaşlara 14 kazan keşkek ikram edildi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10