Komisyon raporları karara bağlandı

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin 3 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda komisyona havale edilen dilekçeler, dün saat 17.00’da 2. kez toplanan meclis tarafından görüşülerek karara ba

Çerkezköy 10.07.2013 21:44:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı
 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu dün saat 17.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

MECLİS 5 KİŞİ EKSİK TOPLANDI
Belediye Başkanı Faruk Korkmaz Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinden Ali Kaya Bektaş, Celal Yeşilyurt, Nihat Malkoç, Nevzat Teker ve Yavuz Kütük katılmadı. Meclis, bir önceki toplantıda görüşülen ve İmar Komisyonu’na havale edilen konuları görüşerek karara bağladı.

LEJANT HATASININ DÜZELTİLMESİNE KARAR VERİLDİ
Meclis ilk olarak Vatan Caddesi için talep edilen İmar Tadilatı ile ilgili komisyon raporunu görüştü. Vatan Caddesi’nin Terzi Caddesi ile 155. sokak arasında kalan kısmında lejant hatası yapıldığı, A 7 olması gereken yerlerin A 6 olarak kaydedildiği, mevcut A 7 olarak ruhsatlandırılmış yapıların bulunduğu ve lejantın A 7 olarak düzeltilmesine ilişkin komisyon raporu, oybirliği ile kabul edildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Toplantıda daha sonra revizyon imar planında çeşitli ada ve parsellerde mevcut katların yükseltilmesi ile ilgili yapılan itirazlar görüşüldü. Kentsel donatının yetersizliği ve planın nüfus yoğunluğunu artıracağından planın bütünlüğünün bozulacağını öngören komisyon, kat artırımının söz konusu olamayacağı kanaatine vardı. Komisyonun tavsiye niteliğindeki bu kararı ise meclis üyesi İbrahim Eren’in red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İbrahim Eren, mevzi imar planlarında yapılan kat artırımının belediye imar planlarında da yapılması gerektiğini düşündüğü için ilgili komisyon kararına red oyu verdiğini söyledi.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ
İmar Komisyonu bir başka dilekçede ise 516, 517 ve 518 nolu adaların 3 metre kaydırıldığı ve yolun genişletildiği, hak sahiplerinin ise herhangi bir mağduriyete uğramadığını belirtti. Bahse konu adalarla ilgili imar lejantının Ticaret + Konut olduğu ifade edilen komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 817 ada ve 819 adalarda imar lejantı ile ilgili yapılan itirazı da değerlendiren komisyon Ticaret + Konut alanı olarak belirlenen bu adalara Turizminde eklenmesinin planın bütünlüğüne aykırı olacağı gerekçesi ile reddetti. Komisyonun bu kararı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.   

HALİT ER’İN TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEDİ
Toplantıda daha sonra 203 nolu parselin 1/1000’lik imar uygulama planı içine alınması talebi görüşüldü. Komisyon kararında bu yerin 1/5000’lik planın içinde kaldığını, önümüzdeki süreçte 2. etap 1/1000’lik planlar yapılacağından şuan için uygun görülmediği belirtildi. Komisyonun bu kararı da oybirliği ile kabul edildi. Demokrat Parti Kızılpınar Belde Başkanı Halit Er’e ait olan 301 ada ve 306 ada ile ilgili yapılan itirazın plan bütünlüğü gözetilerek uygun görülmediği belirtilen komisyon raporu da meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

MAHKEME KARARINA UYULDU
Çerkezköy petro istasyonunun bulunduğu 1310 parsel ile ilgili mahkeme kararına uygun görülmesi yönündeki komisyon kararının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, 1063 nolu parsel malikinin yaptığı itiraz ise komisyon tarafından plan bütünlüğü gözetilerek uygun görülmedi. Komisyonun bu kararı da oybirliği ile kabul edildi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10