TEKSİF’den grev sinyali

Teksif Sendikası yönetici ve üyeleri, “Birlik ve Dayanışma Gününde” buluştu. Çerkezköy Beylice Düğün Salonunda toplanan sendika üyelerine seslenen Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, 2 Å

Çerkezköy 12.07.2013 00:28:00 0
TEKSİF’den grev sinyali
 Çerkezköy Haber - 20 bin kişiyi ilgilendiren 23. dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlayamayan Teksif Sendikası yetkilileri greve gideceklerini belirtti.

KATILIM YOĞUNDU
Önceki gün Beylice Düğün Salonu’nda toplanan Teksif Sendikası üyeleri, sloganlar atarak 10 yıldır değişik nedenlerden dolayı verilmeyen haklarını son kuruşuna kadar alacaklarını ifade ettiler. “Birlik ve Dayanışma Günü” adı verilen toplantı, saat 17.00’da yapıldı. Toplantıya Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan, Genel Sayman Mustafa Burgaz, Sendika yöneticileri Mehmet Kır, İbrahim Öner ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

2013 İSTİKRAR YILIDIR
Toplantıda konuşan Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat,  İşverenle aralarında toplu iş sözleşmesi konusunda kayda değer bir gelişme sağlanmadığını belirterek, “On yıl boyunca,   devam eden krizlerin bitmesini bekledik. Ülkemizde istikrarın sağlanmasını bekledik Dövizin kontrol altına alınmasını bekledik. Beklemeye başladığımız yıllarda doğmuş olanlar bu gün delikanlı olmuşlar. 2013 yılı, sektörün istikrara kavuştuğu yıldır. Bu istikrar sizin özverili çalışmalarınızın bir ürünüdür. Bu istikrardan bize düşen de onurlu bir şekilde yaşayabileceğimiz ücretin bize verilmesidir. Artık biz bu günün geldiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

ÇİZGİYİ BİZ KOYARIZ
Anlaşma masasına 2 Şubat tarihinde oturduklarını belirten Nazmi Irgat, “2 Şubat’tan bugüne kadar anlaşma sağlayabilmek adına 6 toplantı gerçekleştirdik. Maalesef ki geldiğimiz nokta, başladığımız noktadır. Her yıl için kıdem zammı istedik. Onurumuzla yaşayabileceğimiz bir ücret talebinde bulunduk. İkramiye istedik. Hiçbir isteğimiz,  işveren tarafından olumlu karşılanmadı Kırmızı çizgileri olduğunu söylediler. Sevgili kardeşlerim, kırmızı çizgiyi ancak bizler koyarız, onlar değil.” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET SİNİR BOZUCU
Enflasyonun, kullanılmayan tüketim maddeleri nedeniyle TÜİK tarafından  yüzde 8 olarak verildiğini, fakat bu verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Irgat, “Bir ailenin sadece gıda masrafının 1020 TL,  yoksulluk sınırının ise 3200 TL olduğu ülkemizde, asgari ücretin sinir bozmaktan başka bir şey olmadığını gördük.  Hem işveren hem de siyasi iktidar, işçinin hakkı gasp edilmeden çalıştırılması gerektiğini bilmelidirler.” ifadelerini kullandı.

GREV KAÇINILMAZ
Anlaşmanın masada yapılmasının en doğru sonuç olduğuna temas eden Irgat,  “Şartelin indirilmesinin hiç kimseye faydası dokunmaz. Biz yapılması gereken her türlü fedakârlığı yaparak işyerlerimizi bu günlere taşıdık.  Artık bizden daha fazla fedakârlık beklenmemelidir. Şayet onurlu yaşamak için taleplerimiz olumlu karşılanmazsa, 28 Haziran’da kararını aldığımız greve gitmemiz kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10