“Çerkezköy’de çalışıyoruz ama Çerkezköy’de yaşamıyoruz”

CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ensar Sivri, Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

Çerkezköy 12.07.2013 01:04:00 0
“Çerkezköy’de çalışıyoruz ama Çerkezköy’de yaşamıyoruz”
 SİYASİ DURUM ANALİZİ OLUŞTU
2 yıldır belediye başkan adaylığı düşündüğünü ifade eden Sivri “2 yıldır bu işi düşünüyorum. Eksikler olduğunu görüyorum Siyasi durum analizi oluştu, şikayetleri biliyoruz. CHP’de siyasete başladım. 2008 yılında Erdinç Turan grubunda ben de vardım. Kendimi anlatabildiğim tek parti CHP olduğu için, CHP çatısı altındayım Erdinç Turan döneminde çok şey öğrendik” diye konuştu

İNSANLAR ÇERKEZKÖY’DE ÇALIŞIYOR AMA YAŞAMIYOR
Bu partinin neferi olarak dimdik duracaklarını ifade eden Sivri “Ben bu parti için elimden gelen maddi manevi her şeyi yaparım” dedi. Çerkezköy’de sosyal donatı alanlarının eksik olduğunu belirten CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, “İnsanlar Çerkezköy’de çalışıyor ama Çerkezköy’de yaşamıyor. Herkes dışarı gidiyor Çerkezköy’de vatandaşın huzur bulacağı bir ortam sağlansın. Böyle sosyal alanları oluşturarak vatandaşlara sunalım” diye konuştu.

SANAYİLEŞEN VE KENTLEŞEN BİR BÖLGE
Çerkezköy’ün sanayileşen ve kentleşen bir bölge olduğunu söyleyen Ensar Sivri “Çerkezköy’e her gün yeni insanlar geliyor. Bu iki ana damar sorunları da beraberinde getiriyor. Biz Çerkezköy’de göreve geldiğimizde Türkiye’deki modelleri alıp Çerkezköy’e göre düzenleyeceğiz” dedi. Çerkezköy’de daha sosyal bir belediyeciliğin yapılabileceğini söyleyen Sivri “Biz şuana kadar 2 bin kişiye ulaştık. Eksiklerimizi tespit ettik. Bir Türkiye mozaiği olan Çerkezköy’de kültürler arası dayanışmayı sağlayacak ortamlar yaratılabilir” ifadesini kullandı.

ÇERKEZKÖY İÇİN FIRSAT
Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesi olduğunu anımsatan Sivri Büyükşehir, Çerkezköy’ün yükünü üzerinden alacak. Su, mezarlık işleri, itfaiye gibi birimler kalkacak. Çerkezköy’de görev yapacak olan belediye başkanı bu işler yerine, sosyalleştirmeye daha fazla zaman ayırabilir. Büyükşehirin artı yaratacağına inanıyorum. Bu, Çerkezköy için bir fırsat olacak” dedi.

10 YILLARI KAPSAYACAK PROJELERİMİZ OLACAK
Önceki yerel seçimlerde CHP olarak pek çok kesime ulaşamadıklarını ifade eden Ensar Sivri “Belediye Başkan Adaylığı görevi başkasına da verilse problem yok. Ben yine görüştüğüm insanlardan oylarını CHP’ye vermelerini isteyeceğim” diye konuştu. Çerkezköy’de nüfusun bu kadar artmasına rağmen belediyenin bir projesinin olmadığını ifade eden Sivri “Bizim Çerkezköy’de 10 yılları kapsayacak projelerimiz olacak” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10