Başkan Ertem’in makamında sert tartışma

Çerkezköy Belediyesi’nde önceki gün yaşanan sözlü tartışma bir anda Çerkezköy siyasetine damgasının vurdu. Çerkezköy Belediyesi satın alma görevlisi olarak çalışan S.B.’nin tesadüfe

Çerkezköy 12.07.2013 01:14:00 0
Başkan Ertem’in makamında sert tartışma
  MAKAMDA SERT TARTIŞMA
Satın alma birimindeki tartışmayı duyan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in tartışmanın tarafları C.T. ile satın alma görevlisi S.B.’yi makamına çağırarak tarafların neden bu denli tartıştığını sormasının ardından Ertem, olaya müdahil olan S.B.’nin eşi M.B.’yi önceki gün saat 18.00 sıralarında makamına çağırarak makamda sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUM
Ali Ertem ile belediye çalışanının eşi M.B.’nin makamdaki tartışması bir anda Çerkezköy kamuoyunun ve sanal alemin gündemine oturdu. Konunun tarafları Belediye Başkanı Ali Ertem “Her ne suretle olursa olsun kurum içindeki diyaloglara dışarıdan birilerinin müdahale etmesine asla müsaade etmem. Bu benim babamın oğlu da olsa vatandaşı bir başkasına ezdirmem, personelimi de vatandaşa ezdirmem. Ben şehri emin olarak belediyeye gelen her vatandaşın sorununu en iyi şekilde çözmekle mükellefim. Söz konusu olay sırasında tesadüfen belediyede olan bayan çalışanımızın eşinin vatandaşın çıkışına tepki vermesine ben anlam veremedim. Bu nedenle kendisini makamıma çağırarak neden böyle bir davranış sergilediğini sordum. Bu esnada ses tonumuz yükseldi. Belediye içerisinde yaşanan bu olayın bir anda Çerkezköy gündemine oturtulmaya çalışılmasına da anlam veremiyorum. Bahse konu olay vatandaşımı belediye çalışanımız onu eşi ve benim aramda geçmiş bir olaydır. Aile içerisinde geçen bir olaydan birilerinin medet umması, siyasi malzeme yapmasını şaşkınlıkla karşılıyorum” dedi.

VATANDAŞIMA HAKARET ETTİRMEM
Ali Ertem ile makamında tartışan satın alma görevlisinin eşi M.B. de olayı  “O esnada tesadüfen belediyede bulunuyordum. Vatandaşın oradaki hakaretleri karşısında sinirlerime hakim olamadım. Hiç kimsenin bir başkasına hakaret etmeye, hele hele karşısındaki bir bayana hakaret etmeye hakkı yoktur. Bu durum karşısında ben de tepkimi gösterdim. Olay Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’ye iletildi. Ardından belediye başkanı Ali Ertem de beni makamına çağırarak ‘sen burasının jandarması mısın’ diyerek bana bağırmaya başladı. Ben de başkana vatandaşın eşime küfür ettiğini ve hakaret ettiğini, eşimi korumaya çalıştığımı söyledim. Bunun üzerine başkan ayağa kalkarak bana ‘ben burada vatandaşıma hakaret ettirmem’ dedi” sözleri ile anlattı.

BEN DE ÜZÜNTÜ DUYUYORUM
Yaşanan bu olayın ardından duyduğu üzüntüyü dile getiren M.B., “Bu olay benimle başkan arasında makamında yaşanan zamansız ve tatsız bir olaydı. Bunun bir anda Çerkezköy kamuoyunda farklı algılanmasına ben de anlam veremedim. Yaşanan olaydan ben de üzüntü duymaktayım” dedi. Önceki gün yaşanan olayın duyulmasının ardından Çerkezköy Belediye Eski Başkanlarından Remzi Garip, “Eğer anlatılanlar doğruysa vah vah vah. Seçimler yaklaştıkça sinirler geriliyor. Geçmişte bir ilçe başkanının yaptığı ayıbı şimdi bir belediye başkanının yaptığı söyleniyor” twitee ile olayın farklı bir boyutuna dikkat çekti.

Haber  Merkezi
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10