Kendo ustaları Şarköy'de

İstanbul Boğaziçi Kendo Spor Kulübü üyesi 3. Dan Ertunç Eryılmaz, Kendo sporunun Japonya kökenli, Uzak Doğu Kılıç Kullanma Sanatı olduğunu ifade etti. Eryılmaz, kılıç anlamına gelen ken ile yol a

15.07.2013 23:00:00 0
Kendo ustaları Şarköy
 Japonya’ya özgü Uzak Doğu Kılıç Kullanma Sanatı Kendo sporunu yapan yerli ve yabancı ülkelerden toplam 60 kişi 2 gün Şarköy'de eğitim çalışması gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’DE 1999’DAN BERİ AKTİF
Kendo kavramının geleneksel Japon kılıcı Katana’yı kullanma prensipleri doğrultusunda insan karakterini kontrol altına alma prensibine dayandığını belirten Ertunç Eryılmaz, “Kendo, Türkiye'de 1999 yılından bu yana aralıksız bir şekilde aktif olarak yapılmaktadır. Şarköy'e, yaz kampı etkinliği için geldik. Geçen yıl Sapanca'daydık. Her yıl katılımcı ülke sayısı ve katılan kişi sayısı artmaktadır. Bu yıl; İtalya, Norveç, Yunanistan, Fransa'dan katılım oldu. Bu yıl ki seminerimizi İtalyan Kendo Federasyonu Kendo Teknik Direktörü Livio Lancini Sensei (7.dan) veriyor.Seminerimiz iki gün sürecek. Birinci gün çalışma yapılacak, ikinci gün öğlene kadar çalışma yaptıktan sonra, öğleden sonra kendi aramızda bir turnuva gerçekleştireceğiz” dedi.

KENDO’YA BAŞLAMANIN YAŞI YOK
Türkiye'de aktif olarak; İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale'de Kendo sporunun yapıldığını belirten Eryılmaz "İstanbul ve Ankara'da 4, İzmir ve Çanakkale'de birer kulüp var. Kendo derneğimiz var, bu sporu yapmak isteyenler, derneğin web sitesinden gerekli bilgileri alabilirler. Kendo'ya başlamanın bir yaşı yok, kız erkek ayrımı yok. Ülkemizde çok bilinen bir spor dalı değil. Herhangi bir federasyona bağlı değiliz” diye konuştu.

BİZ SAVAŞMAYI ÖĞRETMİYORUZ
Kendo’nun Savaş Sanatı’ndan ortaya çıkan bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Biz burada, savaşmayı ya da kendimizi savunmayı öğrenmiyoruz. Bu tamamen kişisel gelişim. Kendo'ya ilk başlandığı sıralarda belki anlaşılmıyor ama daha sonra kendinize güveninizin arttığını, tereddüt etmemeyi, daha hızlı hareket etmeyi öğreniyorsunuz. Kendo'da öğrendiklerimiz günlük hayatımızda da işimize yarıyor" dedi.

KIYAFETLER JAPONYA VE GÜNEY KORE’DEN SİPARİŞ EDİLİYOR
Kendo yapmak isteyenlerin kıyafetlerinin, Japonya ve Güney Kore'den sipariş edildiğini belirten Ertunç Eryılmaz, "Türkiye'de şu an en yüksek ‘Dan’ derecesi, İstanbul Kendo Kulübünden İmre Sipahi'de bulunuyor. Türkiye'de 4. ve 3. Dan derecelerinde sporcular bulunuyor. Biz Avrupa Kendo Federasyonu'na bağlıyız. Derecelendirmeler için, Avrupa'da yapılan sınavlara gidiyoruz. Oradan Türkiye'ye gelen heyet burada sınav yapabiliyor. Dan derecelerini bu şekilde alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

SEVEREK YAPIYORUM
Seminer sonrası düzenlenen turnuvanın amacının buraya gelen sporcuların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak olduğunu kaydeden Eryılmaz, “Üç yılda bir Dünya Kendo Şampiyonası yapılıyor. Geçen yıl Nisan ayında İtalya'da düzenlendi" dedi. Seminere katılan, Norveçli Okyanus Bilimcisi Cecilie Wettre (43) Kendo'da 3. Dan derecesinde olduğunu ifade ederek "Kendo sporuna erkek arkadaşımla birlikte başladım. Şu an kendim için severek yapıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Haber Merkezi

0282 726 91 91
0282 747 65 10