Fitre ve zekat zarfları dağıtıldı

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi ile Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nce yapılan ortak çalışmada Türk Hava Kurumu’nun fitre ve zekat çalışmasında ön plana çıkan muhtarlar

Çerkezköy 15.07.2013 23:29:00 0
Fitre ve zekat zarfları dağıtıldı
 Çerkezköy Haber - Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi tarafından merkez, belde ve köylerde hizmet veren muhtarlara yönelik fitre ve zekat çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SAAT 14.30’DA BAŞLADI
Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 14.30’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, THK Çerkezköy Şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da fitre ve zekat çalışmalarında muhtarlarla birlikte çalışacaklarını söyleyerek “Okulların tatil olmasından dolayısıyla çalışmalarımızı sizlerle sürdüreceğiz. Dağıtacağımız fitre ve zekat zarfları ile sizler de vatandaşlar ile THK arasında aracılık görevi yapacaksınız. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“KİPA’YA STANT AÇACAĞIZ”
Bu işlerin özveri isteyen bir görev olduğunu belirten Zümbül “Bu görevi yapıyor olmalarını görmek bizleri manevi yönden mutlu ediyor” diye konuştu. Ramazan ayında fitre ve zekat çalışmalarında muhtarla yapılacak çalışmaların dışında Kipa’ya da bir stant açacaklarını kaydeden Mustafa Zümbül ‘muhtarlıklar aracılığıyla yapılacak çalışmaların dışında Ramazan ayının ilk haftasının ardından Kipa’da bir stant kurarak fitre ve zekat çalışmasında bulunacağız’ ifadelerini kullandı.

BİN 780 ZARF DAĞITILDI
Mahalle muhtarlarından ‘fitre ve zekat çalışmalarında’ zorlayıcı davranmamalarını isteyen Zümbül “Vatandaşlarımız mahalle muhtarlarından fitre ve zekat çalışması ile ilgili bilgi edinebilirler” diye konuştu. Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nce çalışmalarda ön plana çıkan muhtarların birer plaketle taltif edileceğini kaydeden Zümbül “THK Çerkezköy Şubesi ve Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nce ortak bir çalışma yaparak isimleri genel merkeze bildirdik. Genel Merkez 6 isme plaket gönderdi” dedi. Toplantıda vatandaşlara ulaştırılması amacı ile 32 muhtara bin 780 zarf dağıtıldı.

“SEVE SEVE DESTEK VERECEĞİZ”
Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Şükrü Dumanlar da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu ve Kızılay’a destek verme gayesi içersinde olduklarını belirterek “Geçtiğimiz yıl dağıttığımız zarflara ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Muhtar arkadaşlarımız ile birlikte Türk Hava Kurumuna seve seve destek olacağız” dedi. Çerkezköy Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı dolayısı ile ilçe genelinde maddi durumu iyi olmayan 4 bin aileye gıda paketi dağıttığını belirten Dumanlar “Dört bin adet gıda paketinin dağıtılmasında özveri sağlayan herkese gösterdiği çalışmalardan dolayı belediye adına teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu.

6 MUHTARA PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu’nun çalışmalarında ön plana çıkan Çerkezköy Fatih Mahallesi Muhtarı Özcan Cengiz, İstasyon Mahallesi Muhtarı İsmail Sencar, Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Kapaklı Atatürk Mahalle Muhtarı Bilal Tokuç, Karaağaç Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz, Karaağaç Fatih Mahalle Muhtarı Sevdekar Açık’a plaketleri takdim edildi. Toplantıda tüm katılımcılara ayrıca birer t-shirt ve Türk bayrağı da hediye edildi.  

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10