Kaptan Fırat’tan hüzünlü veda

2010 yılında transfer olduğu Çerkezköyspor’da oynadığı futbol ve attığı mükemmel gollerle taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanan kaptan Fırat Işık ekonomik sıkıntılar nedeniy

17.07.2013 23:22:00 0
Kaptan Fırat’tan hüzünlü veda
 Çerkezköy Haber - Geçtiğimiz sezon Çerkezköyspor forması altında attığı birbirinden güzel 11 gol ile tüm takımların transfer listesine giren 28 yaşındaki başarılı futbolcu artık Karasuspor formasını terletecek.

“BAŞKANIN BİLGİSİNDE AYRILDIM”
2010 yılında Ramispor’dan Çerkezköyspor’a transfer olan oynadığı futbol ile kaptanlığa kadar yükselen 28 yaşındaki Fırat Işık üç yıllık Çerkezköy macerasının ardından bu yıl hedefini 3.lig olarak belirleyen Karasuspor’a transfer oldu. Çerkezköyspor’dan ayrıldığı için üzgün olduğunu ifade eden Işık “ Başkan Ahmet Korkmaz ile konuşarak ve kendisinden fikir alarak takımdan ayrıldım. Ahmet Korkmaz beni ve diğer oyuncuları düşünerek geleceğimize ve kazancımıza engel olmak istemedi. Gerçekten ona saygımızdan bir sözüyle kalırdık. Hiçbir şey Çerkezköyspor’un yerini tutamaz” diye konuştu.

“TAKIMIN DURUMUNA ÜZÜLDÜM”
Çerkezköyspor’un yaşadığı zor günlere çok üzüldüğünü belirten Işık “ Çerkezköyspor’da belki bizler gelip geçiciyiz ama bu kulüp her zaman kalıcıdır. Böyle bir kulüp birkaç kişinin çabalarıyla ve fedakarlıklarıyla nereye kadar gidebilir bunu sorgulamak lazım. İkinci ligde mücadele edecek bir takımın Bölgesel Amatör Lig’de yokluklara oynaması ve kimse tarafından destek görememesi gerçekten üzüntü vericidir” dedi.

“TEKRAR DÖNERİM”
Çerkezköyspor’u unutmayacağını ifade eden Işık “ Umarım bir gün tekrar o forma altına ter dökmeyi Rabbim bana nasip eder. Bugün başka bir takımın forması altında başarılı olmak için mücadele edeceğim ama dualarım her zaman Çerkezköyspor için olacaktır. Çünkü ben Çerkezköyspor’lu Fıratım. Taraftarın ve sevenlerimizin bana olan sevgisi hep kalbimde olacak. Çerkezköyspor’da ne zaman iyi bir oluşum olursa dön deseler dönerim. Çerkezköyspor taraftarlarının benim hayatımda yeri çok farklıdır. Onları hiçbir zaman unutmayacağım. Çerkezköyspor’un da düşmesi için dua edenler bir gün utanacaklar” ifadesini kullandı.

“SELAMİ HOCA İLE ÇALIŞACAĞIZ”
Karasuspor’da başarılı olmak için elinden geleni yapacağını ve takımda yabancılık çekmeyeceğini belirten Işık “ Teknik Direktör Selami Tarhan hoca ile Çerkezköyspor’da beraber çalışmıştık. Selami Tarhan ile yaptığımız görüşmede beni takımında görmek istediğini bana iletti. Çerkezköyspor’da beraber top koşturduğumuz Şafak Torin ile Mesut Salmaz’da bu yıl benimle birlikte Karasuspor’da mücadele edecekler. İyi mücadele edip Karasuspor’a hak ettiği başarıyı getiririz” dedi.

3 YIL OYNADI
1 Temmuz 1985’te dünyaya gelen Fırat Işık 2003 yılında Esenkent Gençlikspor’da futbola başladı. 2004 yılında Avcılar Belediye Gençlikspor’a transfer olan Fırat Işık bu takımda bir yıl futbol oynadıktan sonra 2005 yılında Gürpınarspor’a transfer oldu. 2006 yılında Büyükçekmece Belediyespor’da mücadele eden Işık 2007 yılında Anadolu Üsküdar 1908 takımında profesyonelliğe geçti. Üçüncü ligde Bayrampaşaspor’un iki yıl formasını giyen Işık 2010 yılında Ramispor’a döndü. Yarım sezon Ramispor macerasının ardından 2010 Kasım’ında Çerkezköyspor’a transfer olan tecrübeli isim Fırat Işık 2012-2013 futbol sezonuna kadar temsilcimizde ter akıttı.

GEÇEN SEZON 11 GOL KAYDETTİ
Çerkezköysporda sergilediği futbol ve attığı frikik golleri ile gönüllerde taht kuran 28 yaşındaki tecrübeli isim Fırat Işık üç sezonda 66 lig karşılaşmasında 16 gol kaydetti. 2010-2011 sezonunda 3, 2011-2012 sezonunda ise 2 gol kaydeden Fırat Işık en parlak dönemini ise 2012-2013 sezonunda yaşayarak rakip filelere toplam 11 gol kaydetti. Çerkezköyspor forması altında 19 sarı kart gören Işık, tek kırmızı kartını ise geçtiğimiz sezon Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda Suadiye Belediyespor karşılaşmasında 89.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalarak görmüştü.

Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10