Çiftçinin umudu ayçiçeğinde

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı meclis üyeleri, yönetim kurulu ve personeli, iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar öncesinde buğday hasadı konusunda değerlendirmeler yapan, meclis üyeleri ve yönetim k

Çerkezköy 17.07.2013 23:24:00 0
Çiftçinin umudu ayçiçeğinde
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy çiftçisi, buğday hasadında beklediği verime ulaşamadı. Bütün ümitler ayçiçeği hasadında yoğunlaştı.

BİRLİKTE İFTAR ETTİLER
Çerkezköy Ziraat Odası meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri 2013 yılı buğday hasadını değerlendirmek üzere Çerkezköy Ziraat Odasında bir araya geldi. Yaklaşık üç saat süren değerlendirmeler sonucunda,  Çerkezköy’de bu yıl buğday hasadında geçen yıla oranla yüzde 40 oranında düşüş olduğu belirtildi. Ziraat odası yöneticileri, toplantının ardından Bol Kepçe Restaurant’ta iftarda biğr araya geldi. İftar öncesinde hasat tespiti konusunda bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, 2013 ün zor bir yıl olduğunu, yağmur yağmaması nedeniyle buğday hasadında düşüş yaşandığını ifade etti.

2013 ZOR BİR YIL
Çerkezköy’de bu yıl dekar başına 300 ile 400 kilogram arasında buğday hasadının gerçekleştiğini belirten Toprak, “Geçen yıla oranla buğday hasadında yaşanan bu düşüşün, ayçiçeği hasadıyla kapatılacağını temenni ediyoruz. Bu da yağmurun yağmasına bağlı. Şayet yağmur yağmaz ve lodos esmeye devam ederse çiftçimiz buğday hasadında yaşadığı düşüşün aynısını ayçiçeğinde de yaşamak zorunda kalacaktır” dedi.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10