TSD Şubesi olmamız şart

Kapaklı’da 500 ila bin arası engellinin olduğunu belirten Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi olmak için hazırladıkları başvuru dosyasınÄ?

Kapaklı 22.07.2013 22:46:00 0
TSD Şubesi olmamız şart
 Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, önceki akşam Organize’de faaliyet gösteren Massa Cafe Restaurant’ta düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

BAŞVURU DOSYASINI TESLİM ETTİ
İftar programında konuşan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Kapaklı’da yaşayan engelliler olarak Türkiye Sakatlar Derneği’nin bir şubesi olmak istediklerini belirtti. Kapaklı’da 500 ila bin arası engellinin yaşadığını söyleyen Karaca, “Kapaklı’da bir TSD şubesinin açılması şart oldu” dedi. Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin desteğine ihtiyacı olduğunu kaydeden Ali Karaca, iftar programına katılan herkese teşekkür etti. Karaca daha sonra içinde TSD Şubesi olmak için gerekli başvuru evraklarının bulunduğu dosyayı TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz’a teslim etti.  

63 İLDE ÖRGÜTLENEN BİR KURULUŞUZ
Türkiye’de engeli bireylerin adeta ötekileştirildiğine dikkat çeken TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Maalesef ülkemizde engelli denince akla yardıma muhtaç insanlar ya da mavi kapaklar geliyor. Artık bunu aşmalıyız” dedi. Türkiye Sakatlar Derneği’nin 63 ilde örgütlenerek engelli hakları konusunda mücadele verdiğini ifade eden Şükrü Boyraz, “Annelerin engelli çocuk doğurmaması, engelliliğe sebebiyet veren unsurların önüne geçilebilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda TBMM’ye en çok önerge veren kuruluş TSD’dir” ifadelerini kullandı.  

KAPIDAN KOVULDULAR PENCEREDEN GİRDİLER
Türkiye Sakatlar Derneği’nin Trakya’da kurulan ilk şubesinin Çorlu Şubesi olduğunu belirten Şükrü Boyraz, “Çorlu Şubemiz ilk olarak Zihinsel Engelliler Okulu açtı. 10 yıldır faaliyet gösteren okulumuzda bugün 90’a yakın zihinsel engelli kardeşimiz eğitim görüyor” dedi. Çerkezköy Şubesi’nin yeni kurulan bir şube olduğunu belirten Boyraz, “Buna rağmen Türkiye’de bir örneği olmayan bir Engelli Yaşam Evi projesine imza attılar. Arkadaşlarımız bu uğurda kapıdan kovuldular pencereden girdiler. Büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Çalışmalarının neticesinde bahse konu proje Çerkezköy Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. Bu vesile ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve değerli meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

BAZI SİYASİ PARTİLER BİZİ SEVMİYOR
Türkiye Sakatlar derneği’nin bazı siyasi partilerce sevilmediğini iddia eden TSD Başkanı Şükrü Boyraz, bunun nedeninin ise bahse konu siyasi partilerdeki ‘Ya Tarafsın Ya Bertaraf’ anlayışı olduğunu kaydetti. STK’ların asla ve asla taraf olamayacağını dile getiren Boyraz, “STK’lar, temsil ettikleri kitlelerin haklarını savunan kuruluşlardır” dedi. Engelliliğin kendi tercihleri olmadığının altını çizen Boyraz, “Amacımız insanların sakat kalmasının önüne geçebilmek için bilinçlenmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda ‘Gönüllüler Ordusu’ şeklinde mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.  

EN İYİ MÜCADELE ANCAK ÖRGÜTLENEREK YAPILABİLİR
Kapaklı’nın yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ ve Vize de şube açılması için de müracaatta bulunacaklarını kaydeden Şükrü Boyraz, “Önemli olan ülkeyi idare eden siyasi partilerin, engellilerin başını okşaması değildir. Önemli olan engellilerin yaşam hakları için ne yaptıklarıdır” dedi. “Biz, bize 1 adım gelene bin adım gideriz” diyen Şükrü Boyraz, engelli hakları konusunda asla mücadeleden kaçmayacaklarını, en iyi mücadelenin de ancak ve ancak  örgütlenerek yapılabileceğini ifade etti.

CHP DAHA DUYARLI OLMALI
İftar programına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise Milletvekilleri olarak görevlerinin engellilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu belirtti. Engeli bireylerin taleplerini uygulanabilir kılmak için çaba sarfettiklerini sözlerine ekleyen Candan Yüceer, “Ne yazık ki bunca yasa çıkarılmasına rağmen, hala engellilerin yaşam alanları istedikleri şekilde değil. Bu uğurda en büyük mücadeleyi TSD veriyor. Sizlerin de desteği ile tüm engelleri hep birlikte aşacağız” dedi. CHP’de engelli konusunda eksiklikler olduğunu söyleyen TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “İyi bir Genel Başkanınız var. Fakat CHP’li belediyelerin engelli hakları konusunda eksikleri çok” diyerek CHP’nin engelli konusunda biraz daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti. 

KATILIM YOĞUN OLDU
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen iftar programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar sivri, İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ahmet Yörük ve Erol Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, engelliler ve engelli yakınları katıldı. 

Haber / Türker ÖZKAN  

0282 726 91 91
0282 747 65 10