Yüceer’den engellilere hayırlı olsun ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer partililer ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy 22.07.2013 22:47:00 0
Yüceer’den engellilere hayırlı olsun ziyareti
 YÜCEER’E EŞLİK ETTİLER
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez ve Aktaş Güler, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, ilçe teşkilatı üyeleri ve partililer dün saat 14.30’da gerçekleştirilen ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’e eşlik etti.

762 ÜYEMİZ BULUNUYOR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile sohbet eden Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çetinkaya’dan derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla yeni binalarına taşındıklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, “Derneğimizde kayıtlı 762 üyemiz bulunuyor. Çerkezköy ve civar köylerde anında ulaşabileceğimiz 474 faal üyemiz var. Bugün sizlere Çerkezköy’de bir tane engelli arkadaşımızın sıkıntısı kalmadığını garanti ediyorum. Akülü aracından,  bakım maaşına, sandalyesinden, sakat maaşına, hasta yatağına kadar sorunlar ortadan kalkmıştır. Bu binayı hak ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

OKULLARDA EĞİTİM VERİYORUZ
Sakatlar Derneği binasının altı kattan oluştuğunu ifade eden Çetinkaya, “Yedi yıldır engellilerimizin sıkıntılarını dinleyerek binayı da ona göre yaptık. Dernek olarak haftada en az üç tane üye yapıyoruz. Çerkezköy’de derneğimizden haberdar olmadığını söyleyen kişilerde art niyet ararım. Dernek olarak kapak kampanyasına altı yıl önce başladık. Bu zamanla tüm Türkiye’ye yayıldı. Bu kampanyayı mavi kapak değil, plastik atık kampanyası olarak okullara yaydık. Çünkü geleceğin büyükleri onlardır. Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz konferanslarda neden sakat kaldığımızı ve onlarında sakat kalmaması için neler yapması gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR
Dernek Şubesi’ni 7 yılda çok değiştirdiklerini ifade eden Çetinkaya, “Geçmiş yıllarda Kapaklı’da bir tane rehabilitasyon merkezi vardı. Şimdi ise Çerkezköy’de iki tane var. Geçtiğimiz yıllarda Vali Zübeyir Kemelek ve Ahmet Akın Varıcıer’in katkılarıyla ilçemize Serkan Müjgan Karagöz engelli okulu kazandırıldı. Burası kadar güzel olduğunu her yerde söylüyorum. Serkan ve Müjgan Karagöz İş okulunun merdiven ve asansörü var. Ancak geçtiğimiz günlerde asansör bozukluğundan dolayı engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşadılar. Bizim binamızda engellilerimiz bütün katlara tekerlekli sandalye ile çıkabiliyorlar. Bu binamızın açılışını bakanımız Fatma Şahin’in yapmasını istiyoruz. Bu binamızı gördükten sonra diğer illerde örnek göstermesi bizleri fazlasıyla mutlu edecektir” diye konuştu.

ÇOK HOŞ BİR BİNA OLMUŞ
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin çalışmalarını her zaman takdirle takip ettiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Gerçekten dernek olarak çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bunlar büyük sorumluluk ve yürek isteyen işlerdir. Çerkezköy Belediyesi’nin kazandırdığı bu bina sizleri kısmen de olsa rahatlatacaktır. Gerçekten çok hoş bir bina olmuştur. İnşallah hayırlısı ile bol bol oturup güzel çalışmalar yaparsınız” dedi.

DERNEK BİNASINI GEZDİRDİ
Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez ve Aktaş Güler, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan’a ve partililere dernek binasını gezdirdi.

Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10