Sorumlular cezalandırılmalı

Bir sosyal paylaşım sitesinde Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaret ve yorumlar üzerine açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, “Bu çirkin hareketi şiddet ve nefretle kın?

Bölgede Gündem 24.07.2013 18:45:00 0
Sorumlular cezalandırılmalı
 Çerkezköy Haber - Ağır hakaret ve yorumların sosyal paylaşım sitesinde yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Eroğlu, Mübarek Ramazan Ayı'nın iklimine hiç yakışmayan bu durumu şiddetle kınadıklarını kaydetti.
 
ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ
Sosyal paylaşım sitesi, kitap ya da filmlerin kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı içerikli olmaması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Bu kesinlikle kabul edilemez. Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) ve İslamiyet'e yönelik bu ağır hakaret ve küfürlerin Müslümanları provoke etme amaçlı yapıldığına inanıyoruz. Hakarette bulunanları ve bu hakaretleri yayınlayanları Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.
 
BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Bu tür hareketlerle ülkenin huzurunun bozulmaya çalışıldığını kaydeden Eroğlu, “Çeşitli olayları bahane ederek çıkarmak istedikleri kaos ortamına ulaşamayınca bu defa Peygamber Efendimize, dini değerlerimize saldırıya geçtiler. Diyanet-Sen olarak Peygamber Efendimize hakaret edenlere karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızın ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.
 
Haber Merkezi
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10