Sandığın Hak ve Hukukuna Sahip Çıkmalıyız

Çerkezköy’de önceki gün bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin düzenlediği sokak iftarına da katıldı.

Çerkezköy 28.07.2013 19:50:00 0
Sandığın Hak ve Hukukuna Sahip Çıkmalıyız
İFTAR PROGRAMINA GEÇTİ 
Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Hastanesi’ni ziyaretinin ardından esnafı dolaşan Bakan Müezzinoğlu saat 20.00’da Bağcılar Belediyesi’nin sponsorluğunda Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği iftar programına geçti. Çerkezköy Halk Pazarı önündeki park alanında düzenlenen iftar programına gelen Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu masaları tek tek dolaşarak partilileri selamladı. 
 
 
 
GURURLANMAMAK ELDE DEĞİL
İftara dakikalar kala konuşma yapan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gördüğü tablo karşısında duygulandığını ifade ederek “Buradan bu tabloyu gördüğüm zaman duygulanmamak mümkün değildir. Yer bulamayarak ayakta kalanlardan özür diliyorum. Biz buraya yemek yemeğe değil aç kalmaya ama gönül gönüle beraber olmaya geldik. Bugün burada Edirne, Tekirdağ, Hakkari, Adana ve Trabzon’dan vatandaşlarımız var.  Bugün burası hasbahçe, sizler de hasbahçenin güllerisiniz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Rabbim hepimize tuttuğumuz orucu bir ihsan edasıyla tamamlamanızı nasip eylesin” dedi.  
 
GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKIYOR
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da iftar dolayısıyla Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bir iftar sofrası olan gönül sofrasında Çerkezköy’de olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sahuru Kazakistan’da yaptık, iftarı burada açmak nasip oldu. Kazakistan, Çanakkale ve Edirne derken bugün de buradayız. Bizler aynı duyguyu paylaşan insanlar aynı sofrada buluştuğumuzda güzellikler ortaya çıkıyor. İşte bu alan belki Çerkezköy’de bugüne kadar en güzel topluluğun bir araya geldiği bir alan oldu. İnşallah rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eyler” diye konuştu. 
 
 
 
 
MUTLULUKLARI ARTIRMAK İÇİN BURADAYIZ
İstanbul İl Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen iftarlarının üçüncüsünü yaptıklarını belirten Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur “İftarların ilkini Şarköy’de 3 bin 500 kişiyle yapmıştık. Çorlu’da 6 bin, bugün de burada 6 bin kişilik iftarımızı Bağcılar Belediye Başkanımızın sponsorluğuyla birlikte gerçekleştiriyoruz. İftarlarımız devam edecek. 17 saate yakın aç ve susuz bekliyoruz. Oruç tutan insanın en mutlu anı da bu ezan vaktini beklediği andır. Mutluluklar paylaştıkça artar ve biz de artırmak için buradayız” ifadelerini kullandı.  
 
SEVGİMİZ NE KADAR ARTARSA KARDEŞLİĞİMİZ DE O KADAR GÜÇLENİR
Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte 6 bin kişi hep birlikte orucunu açtı. İftara katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile diğer partililer vatandaşlarla birlikte oturarak iftarını açtılar. Yemek duasının yapılmasının ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu Çerkezköylülerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Rabbim İnşallah gönüllerimize, hanelerimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne Ramazan’ın ayının rahmetini ve bereketini nasip eder. Ramazan’ın en çok ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Sevgimizi ne kadar çok paylaşırsak kardeşliğimiz o kadar çok güçlenir. Kardeşliğimiz ne kadar çok güçlenirse muasır medeniyet seviyesindeki yolculuğumuz o derece hızlanır. Bu topraklarda zaman zaman acı ve gözyaşı, hesapları olanlar oldu ama milli birliğimiz ve beraberliğimiz bu akşam bu meydan da olduğu gibi bizi bir arada tutmaya ve güçlü olmaya devam etti” diye konuştu.
 
11 YILDIR BAŞTACIDIR
Müezzinoğlu “Ak Parti olarak 14 Ağustos’ta partiyi kurarken iki cümle söylemiştik. İl olarak ‘Ak Parti milletin partisidir’ dedik ve o günden bugüne milletimizle beraber omuz omuza yolculuk yaptık. Milletimiz bizi asla yalnız bırakmadı. Zor günlerden bizi çıkarıp başının tacı yaptı. Genel başkanımızı milletvekili hatta muhtar bile olamazsın denilen günlerden alarak başbakan yaptı. 11 yıldır da baş tacı olarak iktidarda tutarak ‘benim geleceğimi sen tayin et’ dedi. İkinci olarak da Ak Parti’nin sermayeye güvenilerek kurulmadığını, büyük Türk milletine duyulan güven ile kurulduğunu söyledik” diye konuştu.
 
 HORTUMLATMADIK VE HORTUMLATMAYACAĞIZ
Türk halkının gerçekleşen seçimlerde ve referandumda Ak Parti’nin yanında olduğunu ifade eden Müezzinoğlu “2004, 2007, 2011 ve referandumlarda vatandaşlarımız hep yanımızda oldular. Biz o günlerde Türkiye’de artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etmiştik. Türkiye’de artık birileri milletin ensesinde boza pişiremeyecek dedik ve hiç kimseye milletin ensesinde boza pişirme imkanı vermedik. Hiç kimsenin milletin cebine elini uzatmasına müsaade etmeyeceğiz, hortumlatmayacağız dedik. Hortumlatmadık ve hortumlatmayacağız. Birileri bu duruşumuzdan rahatsız oldu. Bizim dönemimizde de milletin ümüğünü sıkmaya çalıştılar. Kapalı kapılar arkasında değişik senaryolar yaptılar ve partiyi kapatmakla tehdit ettiler. Yüzde 47 oy almış bir siyasi partiyi laikliğe aykırı davranışları dolayısıyla kapatmaya kalktılar. Dertleri Ak Parti, Erdoğan değil, dertleri milli iradenin hak ve hukukunu çiğnemek hortumlamak idi” dedi. 
 
GEZİ OLAYLARINI BAHANE ETTİLER 
Birilerinin, 1960’larda rahmetli Menderes’i ipe götürürken dertlerinin Menderes değil demokrasinin, sandığın, hak ve hukukunu ezip geçmek olduğunu ileri süren Müezzinoğlu “Onların gerçek niyeti Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü ezip geçmekti. Bunu 1960, 1970, 1980 ve 1990’larda başardılar. Ama Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü biz gücümüzü sizden ve sandıktan alıyoruz. Sandık ne derse bundan sonra o olacaktır. Yeter ki sandığın hak ve hukukuna sahip çıkalım. Sandıkta millet kimi ödüllendirecekse, ödüllendirir kimi cezalandıracaksa cezalandırır. Sandıkta başaramayanlar güç bulamayanlar milletle yan yana omuz omuza yürüyemeyenler, milletin derdiyle dertlenmeyenler daha öncelerde olduğu gibi yine yeni senaryolar yani gezi olayları gibi olaylarla karşımıza çıkıyorlar. Gezi olayını çıkaranlara seslenmek istiyorum. Türkiye’de son on yılda sağlık, ekonomi, eğitim, ulaşım daha kötüye mi gitti? Engellinin, dar gelirlinin koşullarını daha kötüye götüren bir durum mu var?” diye konuştu. 
 
BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR MİLLETTİR
Müezzinoğlu “Millet olarak çok sevmeye, anlamaya ve daha fazla destek olmaya ihtiyacımız var. Türkiye’nin güçlü olmasından yalnız iç güçler değil Almanya ve Fransa’daki belirli çıkar grupları da rahatsız oluyor. Bu millet büyük ve güçlü bir millettir. Bu millet yeniden bu sofralarda oluşan kardeşlik duygularıyla yeniden dünyaya medeniyet sunacak ve güçlü bir medeniyet oluşturacaktır. O güçlü Türkiye’yi el ve gönül birliğiyle oluşturmaya Çerkezköy olarak var mıyız?” dedi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun bu sorusu üzerine iftara katılan binlerce kişi de hep bir ağızdan “evet” yanıtı verdi. 
 
RAMAZANINIZ MÜBAREK OLSUN
Beş yıl önce Ak Parti’ye laikliğe aykırı davranışları gerekçesiyle kapatma davası açıldığını hatırlatan Mehmet Müezzinoğlu, “Kapatma gerekçelerinden birisi de Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığının kurduğu iftar çadırının önünde ‘Hoş geldin ya şehri ramazan’ yazmasıydı. Bu yazı kapatma gerekçeleri arasındaydı. Rabbime şükürler olsun şimdi nereden nereye geldik. Ülkemizin her yerinde hoş geldin ya şehri ramazan diyoruz. Elhamdülillah laikliğimize de, kardeşliğimize de bir şey olmamıştır. Milletin değerleriyle onur duymayanlara artık bu millet ne sandıkta ne de sokakta fırsat vermeyecektir. Ramazanınız mübarek olsun. Kadir gecenizi şimdiden tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Düzenlenen iftar programına  Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur,  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  İl, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve binlerce partili katıldı. 

Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10