Çerkezköy ‘Şirin’lendi

BSH Kavşağı’na monte edilen ve çeşitli polemiklere neden olan polyester hayvan heykellerinin ardından dün de bir dönem ‘Çerkezköy Şehitlik Anıtı’ yapılan ve daha sonra boşaltılan yeşil alana

Çerkezköy 2.08.2013 20:12:00 0
Çerkezköy ‘Şirin’lendi
 Çerkezköy Haber - Geyik heykellerinden sonra Şirinler Heykelleri Konsepti de, bir dönem ‘Çerkezköy Şehitlik Anıtı’ yapılan ve daha sonra boşaltılan yeşil alana monte edildi.
 
KAMUNUN ZARARA UĞRATILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan iki ayrı ihalenin de en düşük teklifi veren Şaban Kardeş’in sahibi olduğu Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Matbaacılık Reklam Org. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kazanılmasının ardından, ilçede faaliyet gösteren iki yerel gazetede Çerkezköy Belediyesi’nin kamuyu zarara uğrattığını iddia etmişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Ertem ise bu yapılanların gazetecilik mesleğiyle bağdaşmadığını belirterek yapılan haberleri ‘Riyakârlık ve Ahlaksızlık’ olarak değerlendirmişti.
 
İŞİ KASAP ALSAYDI YİNE İTİRAZ EDECEKLER MİYDİ?
Yapılan bu haberlerin, daha önce Şaban Kardeş’in yanında çalışan ve kendisiyle aralarında sıkıntılar bulunan gazeteciler tarafından tepki olarak yapıldığını ileri süren Ertem açıklamalarında, “Basın bu işten ne anlar diye eleştiri yapıyorlar. Gazeteci geldi bileğinin gücüyle ihaleyi aldı. Kasap gelmiş olsaydı ‘Sen kasapsın bu işten ne anlarsın’ diyecekler miydi?” ifadelerini kullandı.    
 
KAMU ZARARA UĞRATILDI MI?
Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yapılan Polyester Hayvan Alımı ihalesine toplam üç firma katıldı. Asri İnşaat’ın 14 bin 500 TL, Bora Botanik İnşaat firmasının ise 14 bin 250 TL teklifte bulunduğu ihaleyi 13 bin 600 TL’lik en düşük teklifi veren Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Matbaacılık Reklam Org. San. ve Tic. Ltd. Şti. kazandı. Yine Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Şirinler Heykelleri Konsepti Alım ihalesine de üç firma katıldı. Bora Botanik firmasının 12 bin 450 TL, Reklam Ajansı firmasının ise 12 bin TL teklif verdiği ihaledeki en düşük teklif 11 bin 165 TL ile yine Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Matbaacılık Reklam Org. San. ve Tic. Ltd. Şti.’den geldi.
 
ŞİRİNLER HEYKELLERİ KONSEPTİ DE MONTE EDİLDİ
Polyester Hayvan Alımı ve Şirinler Heykelleri Konsepti Alımı görüldüğü gibi en düşük teklifi veren yüklenici firmaya ihale edildi. Geçtiğimiz günlerde BSH Kavşağı’na geyik ve leylek heykellerini monte eden yüklenici firma tarafından dün de bir dönem ‘Çerkezköy Şehitlik Anıtı’ yapılan ve daha sonra boşaltılan yeşil alana Şirinler Heykelleri Konsepti monte edildi. Kavşaklara ve eski Şehitlik Parkı’na dikilen heykelleri gazetecilerin beğenip beğenmeyeceği bilinmez ama heykellerle fotoğraf çektiren çocukların beğendiği kesin.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10