Hedef 10 milyar dolar ciro

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl 10 milyar dolar civarında bir ciro beklediklerini ve bu 10 milyar doların 7 milyar dolarının yurt dışından ülkemize geleceğini, en az 5 milyar dolarının

Tekirdağ 4.08.2013 17:51:00 0
Hedef 10 milyar dolar ciro
 Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil'in katılımı ile verdiği iftar yemeğinde siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi.

3.1 MİLYAR İNSAN HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDİYOR
TASİAD geleneksel iftarına Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişci, Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Belediye Başkanı Âdem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Borsa Başkanı Osman Sarı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve Tekirdağlı iş adamları ile iş kadınları katıldı. THY'nin gelişimi ve nasıl bir marka bir değer haline geldiğini grafiklerle açıklayan bir sunum yapan Temel Kotil , “Sunumunda, iş yükünün devlet kurumlarından özel sektör ve STK'lara kaydığını aktaran Kotil, "Dünya havacılığında 3,1 milyar insan havayolu ile seyahat ediyor ve bunların 50 milyonu THY'yi tercih etti. 3.1 milyar insan içerisinde 50 milyon az değil mi diyeceksiniz fakat 10 milyon yolcu taşıyan işletmemiz bugün 50 milyon taşıyor. Bu yıl 10 milyar dolar civarında bir ciro bekliyoruz. 10 milyar doların 7 milyar dolarının yurt dışından ülkemize geleceğini tahmin ediyoruz. Bunun en az 5 milyar doları ülkemizde kalacak" dedi.

PLAKET TAKDİM ETTİ
TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ise iftarda Temel Kotil'i konuk etmenin haklı mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özadalı, TASİAD'ın 2005 yılında idealist Tekirdağlı işadamları tarafından kurulduğunu ve Tekirdağ'ın ufkunun gelişimi ve hedeflerine varabilecek insanların yetişmesine yardımcı bir dernek olduğunu ifade etti. Özadalı, "Sayın Bakanımız Ali Babacan'ın TUSKON toplantısında yaptığı konuşmada 'Dünya ekonomik krizinde bizim en büyük güvenilir kaynağımız ne oldu biliyor musunuz?' sorusunu yönelttiğinde verdiği cevap şu oldu: Dünyanın her yerinde cesaretle başarılı yatırım yapan iş adamlarımız oldu. Dünya üzerinde 102 ülkeye sefer düzenleyen ve dünya ticaretine Türkiye'nin katılmasında aktif rol oynayan Türk Hava Yolları yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederiz" dedi. Program sonunda Kasım Özadalı, Temel Kotil'e TASİAD plaketi takdim etti.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10