Ramazan etkinlikleri sona erdi

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği programlar, İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül’ün verdiği konferans ile sona erdi. 3’üncü kez Çerkezköy’de sevenleri ile buluÅ?

Çerkezköy 4.08.2013 18:37:00 0
Ramazan etkinlikleri sona erdi
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi’nin amfi tiyatroda düzenlediği Ramazan programları önceki gün İstanbul Baş vaizi Mustafa Akgül’ün verdiği konferans ile sona erdi. Katılımın beklenenin altında olduğu geceye, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyesi ve Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Aynur Düzgünel, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.
 
“BİRÇOK YERDEN TEKLİF ALDIM TERCİHİM ÇERKEZKÖY OLDU”
Konferans vermek üzere birçok yerden teklif aldığını ancak tercihini Çerkezköy’den yana kullandığını ifade eden Akgül, “Çerkezköy’ü tercihen geldim. Hollanda’dan teklif vardı. Ulusal kanallardan teklif vardı. Fakat Çerkezköy’e erken söz verdiğim ve Çerkezköy Belediyesi’nin ilgisinden dolayı burayı tercih ettim. Buraya bu üçüncü gelişim ve her gelişimde yoğun ilgi ile karşılanıyorum. Çerkezköy halkının misafirperverliğinden oldukça memnunum” dedi.
 
“BU AKŞAM İBADET EDİYORUZ DİYE TEMBELLEŞMEYELİM”
“Kadir Gecesi’nde ibadet edenlerin 84 yıl ibadet etmesine gerek yoktur” düşüncesinin yanlış olduğunun altını çizen Akgül, verdiği örnekler ile konunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Akgül “Bir şeyin faziletli olması üstün olması başka bir şeydir. 80 yıllık ibadetin yerini tutması başka bir şeydir. 20 bin TL’ye de otomobil var. 200 bin TL’ye de otomobil var. İkisi de beş kişi götürür. Onun değeri lüksünden konforundan emniyetinden geliyor ama, ikisinin de götürdüğü kişi sayısı aynı. Yani Kadir Gecesi’nde yapılacak ibadetler başka zamanlarda yapılacak ibadetlerin yerini tutar diye tembelleşmek doğru değil. Kadir Gecesi’nde yapılacak ibadet bereket açısından, verimlilik açısından 84 yıllık ibadete denktir” diye konuştu.
 
KADİR GECESİ’NİN FAZİLETLERİNİ ANLATTI
Kendine has üslubu ile Kadir Gecesi’nin önemini anlatan Akgül, şunları söyledi: “Allah insanları yaratmadan önce meleklere dedi ki ben yeryüzünde beni temsil edecek bir varlık yaratacağım. Melekler dedi ki yeryüzünü kana bularlar fesat çıkarlar. Biz ise, sana ibadet ile devam ediyoruz. Başka bir varlık yaratma dediler. Cenab-ı Allah ben sizin bilmediğinizi biliyorum dedi. İnsanoğlu’nu yarattı. Bugün Allah Melekleri yer yüzüne gönderiyor ki, gidin de adem oğullarının bana nasıl ibadet ettiğini görün diye. İşte, o manzarayı görmek için çeşitli ödüller ile de yeryüzüne inen melekler, manen sıkışıklık yaratacakları için bu geceye Kadir denildi. O yüzden bugün tövbe edenlerin tövbesi kabul edilir. Günahları affedilir. Eğer bir daha verdikleri sözden caymazlar ise, başladıkları ibadetleri bırakmazlar ise, terk ettikleri günahlara bir daha dönmezler ise, bugüne kadar olan günahları affedilir.”
 
“ALACAĞIMIZ DERSLER VAR”
Bu ramazan herkesi amfi tiyatroda buluşturdukları belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediğimiz Ramazan programları ile tüm vatandaşlarımızı burada buluşturduğumuz için çok mutluyum. Bu gece Kadir Gecesi’ne denk geldiği için amfimiz biraz boş kaldı. Ama yinede programımız çok güzel geçiyor. Bizim akşamdan çıkartacağımız çok sonuç alacağımız çok dersler var. Herkesin şimdiden Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
“GELECEK YIL BİZİ EĞLENCE BEKLİYOR”
Ramazan programlarına olan ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, önümüzdeki yıl eğlence yönü ağırlıklı programlar düzenleyeceklerini kaydetti. Belediye olarak Çerkezköy’ün sosyal hayatına renk katacak projeleri hayata geçirdiklerini belirten İnce, sürprizler ile Çerkezköy halkının karşısına çıkmaya hazırlandıkların söyledi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10