Ak Parti 12 yaşında

14 Ağustos 2001’de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 16.08.2013 08:59:00 0
Ak Parti 12 yaşında
  “12.YILIMIZI KUTLUYORUZ”
Önceki akşam saat 18.30’da düzenlenen programda konuşan İlçe Teşkilatlanma Başkanı Ferhat Yeğin “12.yılımızı, iktidarda da yaklaşık 11 yılımızı geride bıraktık. Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden partimizin 12. kuruluş yıldönümü ülkemize, milletimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.
 
DÜNYADA SÖZ SAHİBİ TEK ÜLKE BİZ OLACAĞIZ
Türkiye’de 12 yılda büyük hizmetlere imza atıldığını ifade den Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Ak Parti ekonomi, sağlık, eğitim, ulaşım ve adalet gibi birçok konuda önemli atılımlar yaptı. Yapılan bu hizmetleri görmemek körlükten başka bir şeyle açıklanamaz” dedi. Yapılacak daha çok işlerinin olduğuna vurgu yapan Ertem, “2023 hedefleri çerçevesinde partimizin 22’nci, cumhuriyetimizin ise 100’üncü yılını kutladığımız dönemde dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ilk 10 ülkesi arasına gireceğiz. 2071 hedefleri çerçevesinde de gelecek nesillerimiz, dünyada söz sahibi tek ülke haline gelecek. Tüm bunlar milletimizin gücünden ve istikrardan kaynaklanıyor” diye konuştu.
 
MUSA’NIN YANINDA YER ALMAK GEREK
Türkiye’nin dünya arenasındaki itibarının yükseldiğini kaydeden Başkan Ertem, Mısır’da yaşanan olaylar hakkında da değerlendirmede bulundu. Mısır’da yaşanan darbe sonucu 2 binden fazla insanın katledildiğini binlerce insanın ise yaralandığını söyleyen Ertem, “Orada insanlar buradaki gibi devletinin polisine saldırmadı. Meydanlarda toplanıp dayanışma örneği gösterdi. Fakat Mısır’daki firavun zihniyeti bu on binlerce insana tahammül edemedi. İnsan haklarının en üst düzeyde olduğu iddia edilen çağımızda insanlar yakılarak katlediliyor” dedi. Batı ülkelerinin Mısır ile alakalı açıklamalarında hicap duyduğunu söyleyen Ertem, “Karşılıklı kıyım sona ersin diyorlar. Çünkü hala bu katliama darbe deme cesaretini gösteremiyorlar. Bunları Allah’ın ‘Gaffar’ sıfatına havale ediyorum. Firavun karşıtı olmak yetmez. Musa’nın yanında yer almak gerekir. Bu çerçevede haksızlıklara tepki gösteren yalnızca Türkiye Cumhuriyeti olmuştur” dedi.
 
7 SEÇİMDEN DE 1. PARTİ OLARAK ÇIKTIK
Ak Parti’nin 12. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için bir araya geldiklerini kaydeden İl Başkanı Ahmet Kambur ise “2001’de ekonomi dip yapmıştı. Siyasetçilere olan güven yok olmuştu. Böyle bir ortamda Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan halkın teveccühü ile 14 Ağustos 2001 tarihinde Ak Parti’yi hayata geçirdi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerinde tek başına iktidar oldu. O günden bugüne yapılan 3 genel seçim, 2 mahalli seçim ve 2 referandum seçimleri olmak üzere 7 seçimden de birinci parti olarak çıktı” dedi. 
 
TÜRKİYE ARTIK GÜNDEMİ BELİRLEYEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ
Ak Parti hükümetinin izlediği açılım süreci politikasını da değerlendiren Kambur, “Türkiye terörden çok çekti. İnsan kaybının yanı sıra ülkemiz maddi olarak da büyük zararlar gördü. Çok şükür ki son 5 aydır şehit haberi almıyoruz. Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı’nda Güneydoğu’da çok anlamlı bayramlaşmalar oldu. Bölge insanı terörden yıldı” dedi. Türkiye’nin Ak Parti öncesinde gündemi belirlenen bir ülke olduğunu belirten Ahmet Kambur, “Türkiye artık gündemi belirleyen bir ülke haline geldi” dedi. Konuşmasının sonunda dünyada 2,5 lider olduğunu belirten Kambur, “Biri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, biri Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, yarım olan ise ABD Başkanı Barack Obama’dır” diye konuştu. 
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10