Çerkezköy’de ve bölgede önemli bir eksikliği gidereceğiz

Ulusal karasal sayısal TV yayın lisansı sıralama ihalesinin iptal edildiğine ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin ardından konuyla ilgili RTÜK’ten yazılı açıklama geldi.

Çerkezköy 16.08.2013 09:13:00 0
Çerkezköy’de ve bölgede önemli bir eksikliği gidereceğiz
 RTÜK AÇIKLAMA YAPTI
RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada “Ankara 8. İdare Mahkemesinin 11.07.2013 tarih ve 2013/495 E. Sayılı yürütmenin durdurulması kararıyla; 22.03.2013 tarihli 28595 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi İlânı’nın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Anılan mahkeme kararının uygulanması kapsamında, Üst Kurul'un 14.08.2013 tarihli kararı ile; 16-17-18 Nisan 2013 tarihlerinde yapılan ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihaleleri işlemlerinin durdurulması ve bu ihalelere teklif vermiş ve teminat yatırmış kuruluşların talepleri halinde teminatlarının iade edilmesi kararlaştırılmıştır. Dolayısıyla kamuoyuna yansıdığı şekilde ihale iptal edilmiş olmayıp, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının uygulanması bağlamında işlemlerin durdurulması söz konusudur” denildi.
 
ULUSAL KANALLARI İLGİLENDİREN BİR KARAR
İhale kapsamında ilçede televizyon yayın lisansı almaya hak kazanan Haber Radyo TV Yayıncılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş, “RTÜK’e yapılan bu itirazın bizimle hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki söz konusu yürütmeyi durdurma kararı ulusal televizyonları ilgilendiren bir karardır” dedi.
 
TEKİRDAĞ’DA ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ
Değişen Türkiye şartlarında gelişen Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın önemli bir eksikliğini gidereceklerini söyleyen Kardeş, “Kaldı ki RTÜK bu yasası iptal dahi etmiş olsa yaptığımız yatırımla görüntülü haber boyutunda da hizmetlerimiz devam edecek” diye konuştu. Her ne kadar Çerkezköy’de birileri suyu bulandırmaya, konuyu saptırıp sulandırmaya çalışsa da gerek Radyo Haber, gerek T Haber, gerek Çerkezköy Haber ve gerekse de Marmara Haber ile basın sektöründe daima doğru, ilkeli hızlı bir şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden Kardeş, “Unutulmaması gereken bir şey varsa o da bugün Çerkezköy’de bu mesleği yapan herkesin bir şekilde yolunun kurumumuzdan geçmiş olduğudur. Bizler Çerkezköy’de suyun yönünü değiştirdiğimiz için bazı insanların gözünde ve gönlünde maalesef yerine göre küçümsenen, yerine göre horlanan yerine göre zulme maruz kalan kişiler olduk. Allah’tan başka hiçbir güç bizi hak bildiğimiz bu yoldan geri koymayacak. Ben ve kurumlarımızdaki çalışanlarım öncelikle insani ahlak ve meziyetlerine ardından basın ahlakına uymaya and içmiş kişileriz. Biz kimseyi kendimize rakip, hısım, hasım olarak görmüyoruz. Bizim rakibimiz sadece biziz” ifadelerini kullandı.
 
HERKES GAYET İYİ BİLİYOR
Çerkezköy’de herkesin bu mesleği kimin hangi mecrada, hangi şartlarda nasıl icra ettiğini gayet iyi bildiğini belirten gazeteci Şaban Kardeş, “Gerek yarattığmız sinerjilerle gerekse de yarattığımız istihdamla bugün Çerkezköy’de bünyesinde en çok insana iş imkanı sunan ve sunmaya devam edecek olan basın yayın kurumlarıyız. Bundan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
 
ZENGİNLİĞİNE ZENGİNLİK KATACAK
Kardeş “Mevzuata hakim insanlar tarafından, RTÜK’çe açıklanan metin iyi okunduğunda konunun bizi bağlar bir tarafı olmadığı görülecektir. Olsa dahi Haber Gazetesi zenginliğine zenginlik katacaktır. Basılı medyanın yanı sıra oluşturduğumuz stüdyolarda görüntülü haberlerle, durmadan, usanmadan, kıvırmadan, kıvranmadan, yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan gece gündüz demeden çalışarak hep bir adım önde olacağız. T Haber bağlı bulunduğu RTÜK’ün mevzuatları çerçevesinde karasal sayısal yayıncılıkta sanal stüdyolar ve canlı yayınları dahil yaptığı ve yapacağı teknolojik yatırımlarla bölge halkının aynası olmayı ilke edinecektir” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10