Akan kan durdurulmalıdır

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı Mısır’da yaşanmakta olan olaylar nedeni ile basın bülteni yayınladı. Saadet Partisi Çerkezköy Teşkilatı katliamı kınarken, başta İslam DÃ?

Çerkezköy 17.08.2013 01:04:00 0
Akan kan durdurulmalıdır
 BU TUTUMA SON VERİLMELİ
Çerkezköy SP Başkanlığından yapılan açıklamada, “Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanı’nın görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren Mısır halkı şu ana kadar şiddete başvurmamış ve silah kullanmamıştır. Bu durumu takdirle karşılıyoruz. Silahsız Mısır halkını katletmekten çekinmeyen, Mısır ordusunun bu davranışları ile kime ve neye hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kendi halkına karşı ateşli silahlarla müdahale eden Mısır ordusunun bu davranışlarının ne hukuk, ne demokrasi ve ne de insan hakları ile bağdaşmadığını hatırlatarak, bu tutuma hemen son vermesini talep ediyoruz” denildi. 
 
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SEYİRCİ KALMAMALIDIR
Açıklamada “İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da meşruiyete dönülme ve katliamların durdurulması konusunda aktive edilmelidir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında çıkan kriz ve siyasi anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülebilmesi amacı ile kurulmuş olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı etkin tedbirler almak için derhal harekete geçmelidir. Darbeci Mısır Yönetimine bazı ülkeler tarafından verilen her türlü maddi ve siyasi destek, bu katliamları körüklediği dikkate alınarak, derhal durdurulmalıdır. Böylece gayrimeşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır. Mısır’daki gayri meşru darbeci yönetim işbaşında kaldığı sürece, demokrasiye ve hukuka gerçekten bağlı olan ülkeler Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır” ifadelerine yer verildi.   
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10