Ekonominin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, önceki gün İstanbul Üniversitesi ile sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği çalışmalarıyla yenilikçilik faliyetlerini destekleyerek Ar-Ge kültürünün yaygÄ

Çerkezköy 17.08.2013 01:19:00 0
Ekonominin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz
 ORTAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ
İstanbul Teknokent Genel Müdürü Ferudun Tufan, Arge Müdürü Kayhan Bayazıt ve İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Gamze Sart’ın yer aldığı Teknokent heyetini, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mehmet Danyeli karşıladı. Ziyarette konuşan Dr. Gamze Sart, Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak çalışmak istediklerini belirterek “Teknokentlerin amacı, Türkiye’nin sanayi ve ticaret anlamında potansiyeli olan farklı konular üzerinde üniversitelerimizi yapılandırarak bu alanlarda daha gelişmiş ve uzmanlaşmış bireyler yetiştirmektir. Biz sanayi ile beraber çalışmak istiyoruz. Laboratuvarlardan çıkıp teorik bilgimizi ticaretimizi ve sanayimizi de geliştirecek şekilde pratiğe çevirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
DAHA UCUZA ÜRETİYOR
Sart, Teknokent’in avantajlarından da bahsederek, OSB’lerde yer alan kuruluşların, araştırma yapma imkânı bulabildiğini belirterek “Yeni ürün ve hizmetlerini daha ucuza üretiyor. Vergi muafiyetinin yanında cirosunu ve karlılığını da arttırıyor” dedi.
 
TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİNİN OLANAKLARI
Teknoloji Transfer Merkezi’nin olanaklarını da anlatan Sart “Merkez, eğitim imkânları sunmasının yanında proje geliştirme desteği, iş birliği yaparak konusunda uzman akademisyenlerle çalışma fırsatı, lisanslama, gelişmiş satış, pazarlama teknikleri konularının yanı sıra risk paylaşımlı destek de sağlayarak, bir köprü kuruluş görevindedir” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
KONULARINDA UZMAN OLMALARINI İSTİYORUZ
İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Beyazıt da ÇTSO’yu ziyaret etmedeki amaçlarının Teknokent’i anlatmaktan ziyade Teknoloji Transfer Merkezi’nin işlevinden bahsetmek olduğunu ifade etti. Bu merkezde yapılacak araştırmaların yanı sıra yapılan araştırmalarda görev alacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin konusunda uzman olmalarını istediklerini vurgulayan Beyazıt “Böylece piyasadaki boşluğu doldurarak hem ülke ekonomisinin gelişimine hem de yetkin insanlar yetişmesine olanak sağlayacağız” diye konuştu.
 
FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM
ÇTSO ile protokol anlaşması imzalamak istediklerini belirten İstanbul Teknokent Heyeti “Yapacağımız ‘İyi Niyet Sözleşmesi’ ile ÇTSO üyeleriyle 1 yıl ya da daha uzun vadeli bir aksiyon planlaması yapmak istiyoruz” derken, İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Beyazıt’ın, Teknokent A.Ş.’nin, ÇTSO ile yapacağı çalışmalara ÇOSB Müdürlüğü ve NKÜ’nün de paydaş olmasında bir sakınca olup olmadığını sorması üzerine konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da birlikte çalışmanın faydalı olacağına inandığını söyledi. Kozuva “Bizler ÇTSO Yönetimi olarak, Çerkezköy’ümüzün ve ülke ekonomisinin kalkınmasında, üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü kurumu ile birlikte çalışmak da bizleri ayrıca onurlandıracaktır” diye konuştu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10