Güneş ile mavi Loca’da buluşuyor

Çerkezköy’de 1984-1989 ve 1989-1994 yılları arasında eski başkan Hikmet Uğraş döneminde Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği yapan Tunçer Balcı, tatil için gittiği Marmaris Selimiye’de turizm sekt?

Çerkezköy 19.08.2013 20:38:00 0
Güneş ile mavi Loca’da buluşuyor
 GÜNEŞİN GÜZELLİĞİ İLE EGE’NİN MAVİLİĞİ BİRLEŞİYOR
Ailesi ile geçtiğimiz yıl tatil için gittikleri Marmaris’te kalmaya ve otel işletmeye karar verdiklerini ifade eden Tunçer Balcı, doğa ile iç içe olan otellerinde ayrı bir güzelliğin ise gelen konuklarla aralarında kurdukları gönül köprüsü olduğunu ifade etti. Yaşantısının büyük bir bölümünün Çerkezköy’de geçtiğini ifade eden Balcı, Loca’nın etrafını süsleyen ağaçlardaki sincapların sempatik hareketlerinin aileler kadar çocuklar için de ayrı bir keyifli olduğunu söyledi. Butik otel olarak tasarlanan Loca Boutique Hotel’in üst kısmında yer alan çocuk havuzu ve Jakuzisi ile sonsuzluk havuzunda sabah başlayan havuz keyfinin akşam saatlerine kadar devam ettiğini ifade eden Balcı, “Gündüz Ege’nin maviliklerinde ne kadar efor sarf ederseniz edin, eğer Loca’da konaklıyorsanız sabah sizi ne çalan telefonunuz ne de bir başkası uyandırmadan kuşların kendilerine özgü melodileri, gözlerinizi açmaya yetiyor” dedi.
 
25 YATAK KAPASİTELİ
Balcı “10 oda ve 25 yatak kapasiteli Loca Boutique Hotel’in bir başka özelliği ise hangi odada konaklarsanız konaklayın sabahları kuş sesleri ile gözlerinizi açtığınızda güneşin odanıza sızdığını görüyorsunuz. Kendinizi istem dışı da olsa bir anda balkonda bulduğunuzda ise sizi güneşin güzelliği ve Ege’nin mavi sonsuzluğunun selamladığını görüyorsunuz” dedi.
 
ORGANİK KAHVALTI
Balcı ailesinin işlettiği Loca’da, Marmaris Selimiye’nin bakir kalmış doğal yapısına Balcı ailesinin sıcak ve sempatik ev sahipliği de ayrı bir güzellik katıyor. Hotel girişinde konuklarını karşılarken Balcı ailesinin ilk ikramları ise elde yapılan özel limonata ve hemen altında oturduğunuz incir ağacından kopararak ikram ettikleri incir oluyor. Akşam yemeğine aileniz veya arkadaşlarınız eşlik ediyorsa, başkalarının görmediği, sizin onlarla yemek boyu sohbet ettiğiniz güzel anlarda, sonsuzluk havuzu başından gördüğünüz manzara, Selimiye Koyu üzerinde hakim olduğu Boutique Hotel’in önünü süsleyen begonvil ve sardunyaların güzelliği adeta Ege’nin maviliği ile yarışıyor. Sohbetinizin bir başka konuğu da gökyüzündeki ateş böcekleri ve yıldızlar oluyor. Taş kahvaltıların tamamen organik olduğu Loca’da 5 çayı yanında Balcı ailesinin misafirlerine özel kurabiye, kek, poğaça ve tatlı ikramları ise Balcı ailesinin bu işi ne kadar severek yaptıklarını bir kez daha ortaya koyuyor. 
 
LİMONATA VE İNCİRLE KARŞILIYORLAR
Tunçer Balcı, aile fertleri ile birlikte gün boyu koşturmaktan hiç yorulmadıklarını aksine konuklarının yüzündeki tebessümlerden aldıkları keyifin enerjiye, enerjinin ise sinerjiye dönüştüğünü, bundan da son derece mutlu olduklarını ve keyif verdiklerine de inandıklarını belirtiyor. Balcı ailesinin dünyanın değişik ülkelerinden gelen yabancı konukları ile bağlantısını ise Balcı ailesinin en küçük ferdi Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Kayhan Kansu Balcı üstleniyor.  Konuklarını limonata ve dalından kopardığı incir ile karşılayan Balcı ailesi yerli yabancı her konuğunu uğurlarken önce hatıra aile fotoğrafı çektiriyor, ardından ise arabalarından el sallayanların arkasından su döküşleri ile de alışa gelenin dışında Türk toplumuna ait unutulmaya yüz tutan bir geleneği de yaşatıyorlar. Yaşantısının büyük bir bölümünü Çerkezköy’de geçiren Tunçer Balcı, “Tüm Çerkezköylü hemşerilerimizi de bekliyoruz” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10