Küçük, Tugay sancağını devretti

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda, Sancak ve Komutanlık devir teslim töreni yapıldı.

Tekirdağ 23.08.2013 00:32:00 0
Küçük, Tugay sancağını devretti
 ASKERİ TÖRENLE GERÇEKELEŞTİRİLDİ
Beşiktepe Kışlasında düzenlenen törenle Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük görevini, Tuğgeneral Halil Erkek’e teslim etti. Törene Vali Ali Yerlikaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, il protokolü, STK Başkan ve temsilcileri ile davetliler ve askeri personel katıldı. Tören İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, Tugay sancağının devir ve teslimi askeri törenle gerçekleştirildi.

 
 
HİZMET ŞİLTİ TAKDİM EDİLDİ
8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tugay sancağını emekli olan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tugay Komutanlığına atanan Tuğgeneral Halil Erkek’e teslim etti. 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından Tuğgeneral Halil Erkek’e sancak beratı verilirken emekliye ayrılan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük’e de hizmet şilti takdim edildi.

TUGAY KOMUTANLIĞININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Törende konuşan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, görev süresi içerisinde görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade ederek, Çalışma arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç de törende yaptığı konuşmada Tekirdağ’daki Tugay Komutanlığı'nın önemine vurgu yaptı.

GÜÇLÜ YAPISINI SÜRDÜRECEK
Gerek görevi devreden gerekse devralan komutanların vazifelerinin bilincinde vatana ve millete hizmet anlayışı ile hareket eden kimseler olduğunu ifade eden Güvenç, “Türk Silahlı Kuvvetleri donanımlı personel yapısı ile bugün olduğu gibi gelecekte de güçlü yapısını sürdürecek” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10