ÇTSO yönetimi, bankacılarla bir araya geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, önceki gün düzenlenen toplantıda banka yetkilileri ile bir araya geldi.

Çerkezköy 23.08.2013 00:45:00 0
ÇTSO yönetimi, bankacılarla bir araya geldi
 ATILMIŞ İLK ADIM OLSUN
Saat 15.00’da ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Danyeli, İsmail Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri Gürel Kızılto, Dilaver Burak, Metin Taşdelen, Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün, Genel Sekreter Hakan Gel’in yanısıra Vakıfbank, Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Şekerbank, Akbank, Denizbank ve Halk Bankası’nın temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli; “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak meslek komitelerimizden beklentilerimiz, her sektörden farklı meslek gruplarını dinlemeleri ve sektörlerin taleplerini dile getirerek, ‘tüm üyelerimize nasıl faydalı olabiliriz?’ sorusunun cevabını bulmaktır. Bugün sizin önerileriniz bizim için bir el kitabı olacaktır. Meslek gruplarına yönelik toplantılar yapmak planladığımız organizasyonlardandı. Siz bankacılarla yaptığımız toplantı bu planımız adına atılmış ilk adım oldu” dedi.
 
DEĞİŞİMİN KANITI
Seçimlerin ardından ÇTSO’nun vizyonunun değiştiğine dikkat çeken banka yetkilileri de, yapılan toplantının da değişimin kanıtı olduğunu ifade etti. Banka yetkilileri daha sonra Komite Üyelerine ortak beklenti ve taleplerini iletti. Ticaret erbablarının çalışan maaşlarını elden ödemek yerine bankalardan ödemesi için bir çalışma yapmaları gerektiğini belirten yetkililer; “Bu durum hem çalışan açısından hem de işverenin kayıt tutabilmesi açısından avantajlı olacak” dedi.
 
BİLGİYE ULAŞMAK BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖNEMLİ
Banka yetkilileri, bilginin ulaşılabilir bir şey olduğunu vurgulayarak “Yeni açılan ve kapanan firmaları ve ortaklık değişiklikleri ile ilgili bilgiye ulaşmak bizim açımızdan çok önemli” dedi. Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de bilgilere kolay ulaşılabilirlik adına ÇTSO’nun bazı çalışmaları olduğunu ifade ederek “Böyle bir uygulama İstanbul Ticaret Odası’nda kullanılıyor. Biz de bu konu üzerine çalışıyoruz. Bizim için önemli olan üyelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, sizler de bizim üyemizsiniz ve bu anlamda yardımcı olabilmek için tabi olduğumuz mevzuat çerçevesinde elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
 
KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENEBİLİRİZ
Banka yetkilileri, ayın bir günü sanayicilerle bir araya gelerek, karşılıklı beklentileri konuşup bu ihtiyaçları karşılayacak çözümler bulabilecekleri toplantılar yapmak istediklerini dile getirdiler. Mehmet Danyeli de sanayiciler ve bankacılar arasında köprü görevini üstlenerek bu aşamada yardımcı olabileceklerini belirtti. Toplantının sonunda konuşan 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün, çok verimli bir toplantı olduğunu dile getirerek; “Oda olarak beklenti ve talepleri elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10