Çerkezköy’ü Çerkezköy yapan sanayidir

Sinop Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanan ve geçtiğimiz günlerde ilçedeki görevine başlayan Kaymakam Metin Kubilay, dün saat 15.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölges

Çerkezköy 27.08.2013 22:19:00 0
Çerkezköy’ü Çerkezköy yapan sanayidir
 EN BÜYÜK 3 OSB’DEN BİRİYİZ
Ziyarette konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıpğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkenin en büyük ilk 3 OSB’sinden biri olduğunu vurguladı. Kendilerini kimse ile yarışmadıklarını söyleyen Sarıoğlu “Bünyemizde 60 bin çalışan barındırıyoruz. Geçtiğimiz gün açıklanan 2’nci en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Çerkezköy’den 14 firma var. İlk 500 sanayi kuruluşu listesinde ilçemizden 19 firma vardı. Yani ülkenin en büyük ilk bin sanayi kuruluşu listesinde Çerkezköy’den 33 firma yer alıyor” diye konuştu.
 
ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ
Sarıoğlu, ÇOSB yönetiminin tamamen sanayicilerden oluştuğunu belirterek “Bugüne kadar yaptığımız genel kurulların hepsi büyük olgunlukla geçti. Sanayicilerimiz mutlu olduklarını ifade ediyor. Biz her konuda devletimizin yanındayız. Çerkezköy’de faaliyet gösteren hemen her fabrikanın kapısında ‘eleman aranıyor’ yazısı var. Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Önceleri vasıflı eleman arıyorduk. Artık vasıf da aramıyoruz. Sanayici beklentilerini düşürdü” ifadesini kullandı.
 
180 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERECEK
Eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Ömer Sarıoğlu “ÇOSB olarak bölgeye 32 derslikli bir meslek lisesi kazandıracağız. Proje çalışmaları tamamlandı. İnşallah okulumuzun temelini en kısa zamanda sizinle birlikte atarız. Lisemiz geçen yıl 90 öğrenciye eğitim verdiği mevcut binasında bu yıl 180 öğrenciye eğitim verecek” dedi.
 
KENDİMİZİ ÇERKEZKÖY’DEN AYRI GÖRMÜYORUZ
Sarıoğlu, 500 kişi kapasiteli konferans salonu inşaatı yapımının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek “2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Çeviri odalarının bulunduğu, çeşitli organizasyonların yapılabileceği modern bir konferans salonu olacak. Konferans salonu yalnız ÇOSB’ye değil, tüm Çerkezköy’e hizmet verecek. Kendimizi Çerkezköy’den ayrı görmüyoruz” dedi. 
 
EN ÖNEMLİ KONU ÜRETİM VE İSTİHDAM
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'da ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Çerkezköy sanayisi ile ön plana çıkan bir ilçe. İlçemiz ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Nüfus artışının temelinde de sanayinin hızlı gelişimi yatmaktadır” diye konuştu. Kubilay, bir yerleşim yeri için üretim ve istihdamdan daha önemli bir konu olamayacağını vurgulayarak “İlçemizin daha da gelişebilmesi için bu sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Bu yolda bize düşen görev sizlerin yanında olmak ve sizlerin işlerini kolaylaştırma adına çalışmalar yapmaktır” ifadesini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY YAPAN SANAYİDİR
Kubilay, üretim ve istihdamın artarak devam etmesinin hem ilçe hem de ülke adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Çerkezköy’ü Çerkezköy yapan en önemli unsur sanayisidir. Bu çerçevede sanayicimizle işbirliği halinde ilçe menfaatine çalışmalar yapmak için gayret göstereceğiz” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10