Adaylara vaat edecek bir şey bırakmadık

Gerçekleştirilen ve tamamlanacak olan projelerin ardından ilçenin çok daha modern hale geleceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yapılan çalışmalarla 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanl

Çerkezköy 27.08.2013 22:26:00 0
Adaylara vaat edecek bir şey bırakmadık
 OTOGARIN YÜZDE 75’İ BİTTİ
Dün ilçede yapımı devam eden çalışmaları inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ilk durağı yeni otogar binası oldu. 4 Eylül 2012'de ihalesi yapılan ve 2 milyon 23 bin TL’lik sözleşme bedeli ile Cecebey İnşaat’a ihale edilen Yeni Otogar Binası'nın yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ali Ertem, projenin yüzde 75’inin bittiğini ifade etti. Ertem, Kurban Bayramı’na kadar hizmete sokulması planlanan yeni otogar binasında berber, revir, terzi, sağlık merkezi, 10 adet ofis, büfe, lokanta gibi bir terminalde olması gereken bütün birimlerin bulunacağını sözlerine ekledi.
 
10 YAZIHANENİN 10’U DA İHALEYE ÇIKACAK
Terminalde yer alacak olan lokantanın bölgedeki tır parkına da hizmet vereceğini söyleyen Ali Ertem, sağlık merkezinde çalışacak sağlık memurlarının da belediye tarafından görevlendirileceğini ifade etti. Mevcut otogarda faaliyet gösteren firmaların projeye herhangi bir desteğinin olmadığını kaydeden Ertem, “Terminalimizde yer alacak 10 yazıhanenin 10’unu da ihaleye çıkaracağız” dedi. Otogar inşaatında çevre düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Ertem, “180 metrelik istinat duvarının 90 metresinin yapımı tamamlandı. Ayrıca Çerkezköy-Çorlu yolunun otogar önündeki kısmına giriş çıkışların kolayca sağlanabilmesi için ışıklı kavşak yapılacak” diye konuştu.
 
ESKİ OTOGAR BİNASI YIKILACAK
Otogar binasının yanı başında köy minibüsleri için bir park alanı oluşturulacağını söyleyen Ali Ertem, “Yeni otogar binası içinde bir taksi durağı oluşturacağız. Ayrıca şehir içindeki vatandaşların buraya ulaşımı için de yeni bir minibüs güzergâhı belirleyeceğiz” dedi. Otogar işletmesinin Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılacağını söyleyen Ertem, “Otogar’a giriş çıkış yapan her otobüs bir bilet parasını belediyemize ödeyecek” dedi. 2’nci hedeflerinin tır parkı alanını da betonlamak ve otogar bölgesine modern bir hava kazandırmak olduğunu söyleyen Ertem, eski otogar binasının ise yıkılacağını ve o bölgenin rekreasyon alanı olacağını kaydetti.       
 
BİLMEDEN AÇIKLAMA YAPIYORLAR
Daha sonra Mehmetçik Sokak’taki beton yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Ali Ertem, Mustafa Ordu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı “Şu an İstasyon Mahallesi’ndeki mezarlık, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki mezarlık, Bağlık Mahallesi’ndeki mezarlık doldu. Ali Ertem ve Yönetim, zaman varken ilk toplantıda bu konuyu konuşsun” açıklamalarına cevap verdi. Türbedere ve Bahçeli mezarlıklarının yarısından fazlasının boş olduğunu söyleyen Ertem, “İstasyon Mezarlığı dolmak üzere. Fakat hemen arkasında yerimiz var. Dolmaya yakın burayı hazır hale getireceğiz. Bu konuda açıklama yapanlar bilmeden açıklama yapıyorlar” dedi.
 
İLÇENİN EN ESKİ VE TEK GİRİŞ YERİYDİ
Ertem’in bir sonraki durağı Hikmet Uğraş Caddesi oldu. Hikmet Uğraş Caddesi’nin, ilçenin en eski ve ilk giriş yeri olduğuna vurgu yapan Ali Ertem, “Bugün ilçemizin 8 girişi var. Burada da duble yol çalışması yaptık. 800 metre uzunluğunda toplam 12 bin metrekare demirli beton yol yaptık. Ayrıca 3 bin 200 metrekare kaldırım ve 400 metre de istinat duvarı yaparak bu yolumuzu da halkımızın hizmetine açtık. Bununla birlikte bu caddemizin bağlantı sokaklarını da projeye dâhil ettik” dedi.
 
ÜST GEÇİT YAPILACAK
Hikmet Uğraş Caddesi bağlantı yolunun işlev hale gelmesiyle birlikte bölgedeki arsa değerlerinin artacağını ve yapılaşmanın hızlanacağını ifade eden Ali Ertem, “Bu noktada karşıdan karşıya geçişlerde problem yaşanmaması için demiryolu üzerine bir üst geçit yapacağız. Konuyla ilgili Devlet Demiryolları ile yazışmalarımız devam ediyor” dedi. Özellikle tırların bu yolu daha fazla tercih ettiğini belirten Ali Ertem, “Gümrük binası ve tır parkının, bulundukları noktalardan kaldırılması gerekmektedir. Bu gibi yerler şehir merkezinde bulunmamalı” dedi. Ertem, gümrük binası ve tır parkının, OSB yanına konuşlandırılması gerektiğini söyledi. 
 
AMBARDERE YOLU SOĞUK ASFALTLA KAPLANIYOR
Kendisine eşlik eden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve belediye çalışanları ile birlikte daha sonra Ambardere’de gerçekleştirilen soğuk asfalt yapım çalışmalarını inceleyen Ertem, “Yolumuzun altyapısı hazırlandı. Daha önce burada 10 bin metrekarelik yolu soğuk asfalt ile kaplamıştık. Şimdi ise 459 bin TL ihale bedeli ile 50 bin metrekarelik yolda soğuk asfalt kaplama çalışması yapıyoruz. Ambardere çok bakir bir bölge olmasına rağmen burada ikamet eden vatandaşlarımızın evlerine daha rahat ulaşımı için en kısa zamanda bu çalışmayı da sonuçlandıracağız” diye konuştu.   
 
KONTROL KENT KONSEYİ’NDE OLACAK
Belediye Başkanı Ali Ertem, daha sonra geçtiğimiz haftalarda temeli atılan ve yapımı hızla devam eden Kent Konseyi binasında incelemelerde bulundu. Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan bina için yüklenici firmadan Eylül ayı sonunda bitirmesi için söz alan Ali Ertem, “Biz burayı iki amaçlı kullanmayı düşünüyoruz. Binanın bir kısmı Kent Konseyi’ne tahsis edilecek. İçinde başkanlık, sekreter odası, toplantı odası ve diğer ofisler olacak. Binanın diğer kısmını ise öğretmenler lokali olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu kısımda ise mutfak, internet ve okuma odası, lokal gibi kısımlar olacak. Buranın kontrolü de Kent Konseyi’nde olacak” dedi.
 
ÖĞRETMENLER BİZİM BAŞ TACIMIZDIR
Öğretmenler lokalinin basit bir şey olmasını istemediğini söyleyen Ertem, biz bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzden manevi destek bekliyoruz. Öğretmenler bizim baş tacımızdır. Bu nedenle buradan kira, elektrik ve su bedeli almayacağız. Burasının işletmesi için ihaleye çıkabilir ya da işletmesini belediye olarak hizmet alımı yoluyla biz yapabiliriz” diye konuştu.     
 
ÇERKEZKÖY ÇOK DAHA MODERN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ
Öztrak Caddesi kaldırım yapım çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Ali Ertem, “Burada çalışmaya başladığımızda vatandaşlarımız yolların daralacağı yönünde serzenişte bulunuyordu. Çalışmalar bittiğinde gördüler ki yollarda bir daralma olmadı. Çalışmalardan herkes memnun kaldı. Şimdi Barbaros Caddesi’nde kaldırım düzenleme çalışmaları devam ediyor. 15 bin metrekarelik kaldırım düzenleme çalışmasının yüzde 75’i tamamlandı. Güveniş Caddesi’nde de 15 bin metrekarelik kaldırım düzenleme çalışmalarına başlandı. Çerkezköy çok daha modern bir şehir haline geldi. İlçemizi güzelleştirme adına yapılacak işler var. Fakat şunu söyleyebilirim ki yaptığımız çalışmalarla seçimlerde aday olacaklara fazla vaat imkanı bırakmadık” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10