Dalgıç’tan seçim kazanmanın püf noktaları

CHP’li Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç , önceki akşam saat 20.00’da partisinin Çerkekzöy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimlerde seçimi kazanmanın püf noktala

Çerkezköy 29.08.2013 15:44:00 0
Dalgıç’tan seçim kazanmanın püf noktaları
Çerkezköy Haber - CHP’li Tekirdağ Belediye Başkanı  Op.Dr.Adem Dalgıç , önceki akşam saat 20.00’da partisinin Çerkekzöy İlçe Teşkilatını ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimlerde seçimi kazanmanın püf noktalarını partililerle paylaştı.
 
BİRİLERİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALIYDI
2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin elinde bulunan Tekirdağ belediye başkanlığı seçimini nasıl kazandığını anlatan Dalgıç, Çerkezköy’de seçimlerin kazanılmasının da zor olmadığını söyledi. 2009 seçimlerinde Tekirdağ Belediyesi’ni Ak Partili bir başkanın yönettiğini anımsatan Dalgıç “Tekirdağ AKP’li bir adaya uygun şehir değildi. Birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Uzun yıllar Tekirdağ SSK Hastanesinde doktor olarak çalışıyordum. Hizmetlerin eksik olduğunu gördüm ve elimi taşın altına koydum. Bu seçimlerin CHP iktidarı ile sosyal belediyecilik anlamında kazanılması gerekiyordu” dedi.
 
ADAY ADAYLARININ ÇOK OLMASINDAN KORKMAYIN
2009 seçimlerine bir buçuk ay kala “Bismillah” deyip aday adayı olduğunu ifade eden Dalgıç “Partimin yapmış olduğu kamuoyu yoklamasından sonra 9 aday adayı arasından aday oldum. Seçim çalışmalarımda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Halkla diyaloğum çok iyiydi. Kendime güvenim tamdı” dedi. Aday adayları ve adaylara “kendinize inanın” tavsiyesinde bulunan Başkan Adem Dalgıç “Kendinize inanın çünkü su akıyor doğru yolunu buluyor. Aday adaylarının çok olmasından korkmayın. Fakat aday belirlendikten sonra birleşin. Benim aday olduğum dönemlerde diğer aday adayı arkadaşlarım çok destek verdi, ayrılmadılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ BELİRLEYİN
2009 seçim sürecinde proje hazırlayarak vatandaşlara anlattıklarını ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç “Sizler de plan ve projelerinizi yapın. Planlı bir şekilde sorunları belirleyin ve çözüm önerileri ile insanlara kendinizi anlatın, inandırın ve kendinize güvenin. Radikallerin haricinde herkesin oy vereceğini bilin. Sadece eleştiri yapın kesinlikle hakaret türü olaylardan sakının. AKP’nin yapamadığı hizmetleri anlatın” diye konuştu.
 
EKSİKLERİMİZ MUTLAKA VARDIR
Tekirdağ Belediye Meclisi’nde 31 meclis üyesinin 20 tanesinin CHP, 8 tanesinin AKP, 3 tanesinin de MHP’li olduğunu ifade eden Dalgıç “Seçimi kazandıktan sonra seçim beyannamesi kitapçığınıda yapacağım hizmetleri tek tek yerine getirdim. İlk defa Plan ve Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü, Trafik Zabıtası, Engelliler Koordinasyon Kurulu, Konservatuar gibi birimleri kurduk, yöneticilerini tespit ettik ve sorumluluklarını verdik. Bir belediyede eksikler bitmez. Bizim de eksikliklerimiz vardır. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak eksiklerimiz mutlaka vardır. Bir iş yapacağımız zaman o işe başlamadan önce “Plan, Finansman, Yapım” modeliyle projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu modeli yaparak hata oranı çok az oluyor” dedi.
 
TEKİRDAĞ’I ALAMAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
Tekirdağ’da geri dönüşümü iyi işlediklerini ifade eden Dalgıç “Tekirdağ’da geri dönüşümü iyi işledik. Atık yağ, atık lastik, mavi kapak,  atık pillerin geri toplanmasını sağladık. Biyolojik su arıtma tesisini gerçekleştirdik. Kanalizasyon açıktan denize akmayacak. Belediyecilik aynı zamanda insan sağlığı ile de yakından ilgilenen bir kurumdur. 11 ilçeyi alan CHP’nin büyükşehiri alamaması mümkün değildir” şeklinde konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10