30 Ağustos laik bir devletin temellerini attığı gündür

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 30.08.2013 01:31:00 0
30 Ağustos laik bir devletin temellerini attığı gündür
 LAİK BİR DEVLETİN TEMELLERİNİ ATTIĞI GÜNDÜR
30 Ağustos Zafer’nin 91.yıldönümünde bütün olumsuzluklara rağmen sömürgeciliği yenilgiye uğratmış, mazlum milletlere yol göstermiş bir milletin temsilcileri olarak, tam bağımsızlığa dayalı onur duruşla Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığını bir kez daha vurguladıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “Bilindiği gibi Türk Milleti ve O’nun içinden doğan Türk ordusu 30 Ağustos’ta dünyaya benzersiz bir mücadele ile işgal kuvvetlerini yenilgiye uğrattı. Bu nedenle 30 Ağustos; Ya İstiklal Ya Ölüm; parolası ile tam bağımsız yaşama bilincine erişmiş bir ulusun, çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerini attığı gündür” dedi.
 
“KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”
Son yıllarda bazı kesimlerin tüm milli bayramlarda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer bayramının da aslına uygun biçimde kullanmasını engellediğini ifade eden Orhan “Oysa dünyada hangi ordu vardır ki, emperyalizme karşı kazandığı savaşı milletiyle birlikte kutlamasın. Üstelik Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin şanlı ordusu bugün kamuoyu vicdanını kabul etmediği davalarla itibarsızlaştırılmaya, halkın gözünde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.
 
MİLLİ ORDUMUZA KUTLU OLSUN
Orhan “Aynı şekilde, söz konusu davaların kurgulanmasına paralel olarak; açılım süreci adı altında pkk terör örgütü ile görüşmelerin başlatılması da planlanan hedefleri açıkça ortaya koymaktadır. Esas amaçları Türkiye’yi savunma gücünden yoksun bırakarak her türlü tehdide açık bir ülke haline getirmektir. Millet olarak çağdaş topluma, demokrasiye, bağımsız yargıya, özerk, bilimsel üniversiteye nasıl sahip çıkıyorsak, milli ordumuza da öyle sahip çıkacağız. Bu nedenle 30 Ağustos Zaferinin 91.yılı ulusumuza ve milli ordumuza kutlu olsun” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10