Seçim meydanı hareketleniyor

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala, Kızılpınar ve Veliköy’ün kendisine bağlanması ile daha da büyüyen Çerkezköy’de seçim hareketliliği artıyor.

Çerkezköy 31.08.2013 08:42:00 0
Seçim meydanı hareketleniyor
 RENGİNİ BELLİ ETMEDİ
2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday olan ve önümüzdeki yerel seçimlerde de CHP ve Ak Parti’den aday olacağı konuşulan eski belediye başkanlarından Remzi Garip henüz rengini belli etmedi. 
 
CHP’DE ADAY ADAYI PATLAMASI
Geçtiğimiz yerel seçimlere Metin Dönmez ile giren CHP’de ise bu dönem aday adayı patlaması yaşanıyor. CHP’de aday adaylığı başvuruları adeta gövde gösterisine dönüşürken, CHP, aday adaylarını ‘aday’ gibi lanse ederek adeta şov yapıyor. Şuana kadar CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ensar Sivri, Metin Dönmez, Aktaş Güler, Vahap Akay, Zeki Gürcün ve Subaykan Pandar partiye resmi başvurularını yaparken; CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve henüz resmi başvurusunu yapmayan Cevdet Aydemir’in ise resmi başvurusunu yapıp yapmayacağı merak ediliyor. CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy Eski Temsilcisi Cengiz Yıldırım’ın ismi de geçiyor.
 
ECE’NİN DE İSMİ KONUŞULUYOR
Kulislerde, Çerkezköy Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme Derneği’nde uzun yıllardır başkan olarak görev yapan Süleyman Ece’nin de CHP’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşuluyor.
 
Ak PARTİ’DE DURUM
Ak Parti’de ise mevcut Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve bu dönem onun meclis üyesi olan Aynur Düzgünel’in yanı sıra 2 dönem Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile çalışan ve geçtiğimiz aylarda Ertem tarafından belediye başkan yardımcılığı görevinden alınan Habip Bilgin’in de adı konuşuluyor.
 
DANYELİ’NİN DE ADAY ADAYLIĞI BEKLENİYOR
2004 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Danyeli’nin de 2014 seçimlerinde yeniden aday adaylığına hazırlandığı konuşuluyor. Siyasi kulislerde, 2004 yılında genel merkezden vize alamayan Mehmet Danyeli’nin 10 yıl aradan sonra yine AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı, resmi süreç başladıktan sonra başvurusunu yapacağı konuşuluyor.
 
ADAY OLACAK MI?
MHP genel merkezi tarafından Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinden alınan Mustafa Ordu, aday adayı edasıyla basın açıklamalarına devam ederken, nerden ve nasıl aday olacağını ise net olarak ortaya koymuyor.
 
SESSİZLİK HAKİM
Koray Önsel’in MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na getirilmesinin ardından partide mahalle çalışmaları hızla devam ederken, MHP’den Çerkezköy için henüz bir adayın ismi telafuz edilmiyor. Saadet Partisi ile 2009 yerel seçimlerinde yarışta olan Büyük Birlik Partisi’nde de sessizlik hakim. 2009 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de Halil İbrahim Erkan ile seçimlere giren DSP’de de bir süre önceki Mesut Kaba’dan boşalan Çerkezköy ilçe başkanlığına Orhan Ergin getirildi. Seçimlere sayılı günler kala DSP de sessizliğini koruyor.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10