Emlakçıların sorunları masaya yatırıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 14.Meslek Komitesi tarafından düzenlenen 'Emlakçıların Sorunları, Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü ile İlişkileri, Emlakçıların Sertifikaları ve Rayiç Bedeller' kon

Çorlu 4.09.2013 00:55:00 0
Emlakçıların sorunları masaya yatırıldı
 RAYİÇ BEDELLER ANLATILDI
Sunumunu Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt'un yaptığı toplantıda; Emlakçıların Genel Sorunları, Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlüğü ile İlişkiler, Emlakçılık Sertifikaları ve Rayiç Bedeller hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
 
KAYITSIZ EMLAKÇILAR VAR
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Meclis Üyesi Yavuz Uylaş ve Meslek Komite Üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt; "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine bizlere böyle bir imkan tanıdıkları için üyelerim adına teşekkürlerimi sunarım. Emlakçıların genel sorunlarını ele aldığımızda öncelikli olarak, ayakçı, mobil emlakçı olarak tabir ettiğimiz kişileri ele almamız gerekir. Vergi ve Oda kaydı bulunan Emlak müşaviri arkadaşlarımız ayakçı, mobil emlakçı diye tabir edilen kişiler yüzünden zor günler yaşıyorlar. Telefon parasını, vergisini, kirasını, primini ödeyemeyen ve dükkanını kapatan birçok arkadaşımız var. Bizler vergimizi ödüyoruz, primimizi, kiramızı, stopajımızı, KDV'mizi ödüyoruz. Devlete bir kuruş vergi ödemeyen kişiler ise vergisiz kayıtsız para kazanıyorlar. Bu kişileri çeşitli mercilere şikayet ediyoruz ama  bugüne kadar hiç kimse hakkında bir işlem yapılmadı. Halen emlakçı olup da hiçbir kaydı olmayan kişiler var" dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10