Okul ve hastane ihtiyaçları artacak

Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel dün saat 14.00’da Belediye Meclis üyeleri Ahmet Aşar, Aytekin Odunci, Çetin Özhan, Şahin Salgar, Yıldırım Büyükbaş ve Enser Şimşek ile birlikte Kap

Kapaklı 4.09.2013 02:04:00 0
Okul ve hastane ihtiyaçları artacak
 KARAAĞAÇ OSB’DE 17 FABRİKA BULUNUYOR
Ziyarette konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel “İlçemize geldiniz için çok mutlu olduk. Bugün de sizlere meclis üyelerimizle birlikte hoş geldiniz ziyaretinde bulunmak istedik. 11 bin nüfuslu sanayi bölgesi olan Karaağaç Beldemiz Büyükşehir yasası ile birlikte Kapaklı’ya bağlandı. Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesine bağlı 17, emlak vergilerini bizlere ödeyen toplam 160 fabrika beldemizde bulunuyor. Bu emlak vergilerini ödeyenler Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine bağlı olmasına rağmen bizim hudutlarımız içinde yer alıyorlar” ifadesini kullandı.
 
240 BİN TL’Lİ ÖZEL İDAREYE TESLİM ETTİK
Yücel, Kapaklı’ya Karaağaç Beldesi olarak üç kilometre uzaklıkta olduklarını belirterek “Beldemizde iki okulumuz bulunuyor. Ancak lisemiz bulunmuyor. Beldemize yapılması planlanan meslek lisesi bakanlık tarafından onaylandı ve şuan ihale aşamasında. Dere ıslahının projesi onaylandı, o da yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. Karaağaç’ta lise yapılması için “Bir tuğla bir umut” kampanyası düzenledik. Bu kapsamda sanayicilerimizden ve hayırsever vatandaşlarımızdan 240 bin TL para toplamıştık. Bakanlık liseyi yapacağı için toplanan parayı anaokul yapılması için il özel idareye teslim ettik” dedi.
 
İHTİYAÇLAR ARTACAK
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da bundan sonra hep beraber çalışarak güzel hizmetlere imza atmayı temenni etti. Kuzulu “Eğer sıkıntılarımız olursa da hep birlikte paylaşacağız. Biz de kurulma aşamasındayız. Kapaklı’ya kazandırılacak yeni hükümet konağının içinde birimler oluşturulacak. Artan nüfusla birlikte bağımsız olarak okul ve hastane ihtiyaçları da artacak” dedi.
 
UYGUN YERLERİMİZ VAR
Başkan Yücel de Karaağaç beldesinde yapılması planlanan devlet daireleri için uygun yerleri olduklarını ifade ederek “Bu konu ile ilgili her türlü maddi ve manevi desteğe hazırız. Karaağaç beldemizde hazine yerlerimiz mevcut olmakla birlikte zeminde de sıkıntımız yok. Planlar düzgün bir şekilde yapılmıştır. Karaağaç Kapaklı’nın en değerli yerlerinden birisidir. Bu planda Karaağaç’ı değerlendirirseniz iyi olur. Otopark sıkıntısının olmayacağı çok güzel yerlerimiz de mevcuttur. Bizler Karaağaç Belediye Başkanlığı olarak sizlere her türlü desteğe hazırız” diye konuştu. Kaymakam Kuzulu, “Sizleri önümüzdeki hafta ziyaret etmek isterim. O yerleri rapor edip Valimiz Ali Yerlikaya’ya iletmek isteriz. Kısaca uygun olan yerleri bir yere sıkıştırmamak gerekiyor” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10