Kubilay’dan ilk ziyaret Sakatlar Derneği’ne

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, iade-i ziyaretlerine başladı. Kubilay, ziyaretlerine dün saat 14.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engelli Eğitim -Öğretim ve Yaşamevi ile başladı.

Çerkezköy 4.09.2013 03:04:00 0
Kubilay’dan ilk ziyaret Sakatlar Derneği’ne
 SAKATLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, eşi Nuran Ertem, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engelli Eğitim -Öğretim ve Yaşamevi’ni ziyaret eden Kaymakam Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar tarafından karşılandı. Kubilay, binayı gezerek başkan Çetinkaya’dan bina ile ilgili bilgi aldı. 
 
782 ÜYEMİZ VAR
Çetinkaya, binadaki konferans salonu ile ilgili bilgi vererek konferans salonunun tüm okullara, sivil toplum kuruluşlarına ve Çerkezköy halkına açık olduğunu belirtti. Çetinkaya “Bu salon Çerkezköy halkınındır. Herkes kullansın. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Buyursunlar gelsinler” dedi. Engelliler için her ay ortak doğum günü düzenleyeceklerini ifade eden Çetinkaya “Amacımız onları hayata kazandırarak onların mutlu olmalarını sağlamak” diye konuştu. Binada her katın bir sorumlusunun olduğunu ifade eden Çetinkaya “7 yıllık bir derneğiz ve 782 üyemiz var” bilgisini verdi. 
 
TÜRKİYE’DE ÖRNEK MODEL
Kaymakam Kubilay ve beraberindekiler binanın katlarını tek tek gezerek takı tasarım odası, ahşap boyama odası, oyun odası, bilgisayar eğitim odası, ebru sanatı odası ve misafirhane ile ilgili kapsamlı bilgiler aldı. Hiçkimsenin sağlık garantisinin olmadığını ve herkesin bir engelli adayı olduğunu söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay da Halk Eğitimim Merkezi işbirliği ile engellilerin mesleki eğitimine yönelik çeşitli kurslar düzenlenebileceğini ifade etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dernek başkanı ve yönetimini tebrik ederken, böyle bir binayı ilçeye kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de teşekkür etti. Bu binanın Türkiye’de örnek bir model olduğuna ve tüm ülkeye genişletilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Kubilay “Bodrum kattan 4.kata kadar gezerek her ayrıntısını inceledik. Ama en çok misafirhaneden etkilendim. Hem engelliler hem de aileleri için iyi bir imkan. Hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.
 
ENGELLİLER, BU ÜLKENİN BİR GERÇEĞİ
Kaymakam Kubilay engelli olmanın öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığını vurgulayarak “Bu merkez de onun için yapılmış. İnşallah tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi. Engellilerin bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Türkiye nüfusunun yüzde 10’unun engelli vatandaşlardan oluştuğunu düşünürsek, Çerkezköy’de de kendini idare edemeyecek durumda 5-6 bin engelli kardeşimiz var. Önceden Çerkezköy’de aileler engelli çocuklarını saklıyorlardı ya da engelli kardeşlerimiz çevreleri tarafından dışlanıyordu. Pozitif ayrımcılık sayesinde engellilerimiz için birçok şeyi yapma imkanı bulduk” dedi. Evde engelli çocuklarına bakan ailelere belediye olarak maaş verdiklerini anımsatan Ertem “Biz belediye olarak onların lokal ihtiyaçlarını karşılıyorduk. Ama asıl yapılması gereken onların toplum içine çıkmasını sağlamaktı. Bu proje onların kendi ayakları üzerinde durmasına katkı sağlayacak bir proje” dedi.
 
ENGELLİLERİN KULLANIMINA UYGUN ŞEKİLDE DİZAYN EDİLDİ
Bundan sonra en önemli işin kamu idarecilerine ve sivil toplum kuruluşlarına düştüğünü söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Biz onlardan yardım istemiyoruz, görevlerini yapmalarını istiyoruz. İnşallah sizin öncülüğünüzde bu kardeşlerimize yönelik meslek edinebilmelerini sağlayacak kurslar düzenlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’de yolcu minibüslerini ve kaldırımların engellilerin kullanımına uygun şekilde düzenlediklerini söyleyen Başkan Ertem “Çerkezköy, Türkiye’nin sayılı OSB’lerinden birine sahip. Türkiye’nin önde gelşen firmaları burada” diyerek Çerkezköy’deki engelliler için televizyon ya da koltuk takımı almaktan çok daha fazlasını yapmalarını beklediklerini söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10