Belediyeden 2 akülü sandalye daha

Kapaklı Belediyesi, ilçedeki engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye yardımını sürdürüyor.

Kapaklı 5.09.2013 00:21:00 0
Belediyeden 2 akülü sandalye daha
 NE MUTLU BİZE
Kapaklı ve Uzunhacı köyünde ikamet eden iki engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyelerini teslim eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı belediye olarak bu güne kadar birçok engelli vatandaşı akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını ifade etti. Mandalı “Engelli vatandaşlarımıza günlük hayatlarında büyük yaşama kolaylığı sağlayan bu akülü tekerlekli sandalyeler sayesinde en azından kendi başlarına dışarıda dolaşabilme imkânı buluyor. Onlara bir nebze de olsa derdine çare, kendilerine destek olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
 
HAYATIN NE GETİRİP NE GÖTÜRECEĞİ BELLİ OLMAZ
Mandalı, amaçlarının yardıma, ilgiye muhtaç engelli vatandaşları kapanıp kaldıkları dört duvar arasından çıkarabilmek, önce ev halkı olmak üzere onlara dış dünyanın havasını teneffüs etmelerini sağlamak olduğunu belirterek “Engelliler her yönüyle yaşadıkları toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu bağlamda Engellileri toplumun diğer bireyleriyle eşit olanaklara kavuşturmak zorunluluktur. Unutmayalım ki hayatın bize neler getireceği, bizden neler götüreceği belli değildir. Gün gelir bizlerde engelli duruma düşüp, yardıma muhtaç hale gelebiliriz. Hiçbirimizin yarınının ne olacağı belli değildir” dedi.
 
SEVGİ VE DAYANIŞMAYI SICAK TUTMALIYIZ
İnsan sevgisi, yardımlaşma ve dayanışmanın sürekli sıcak tutulması gerektiğini ifade eden Mandalı “Dayanışma ve yardımlaşmada sayı ve nitelik o kadar önemli değildir. İnsanın yapabildiği ölçüde insanlara güzellik sunabilmek için yaptığı her çalışma takdire ve onura layıktır. Yapacağınız küçük yardımlarla, bir engellinin koltuk değneğindeki vidası, tedavisindeki iğnesi, eğitimindeki kalemi kısacası bir tekerlekli sandalye bir can demektir. Unutmayalım yapacağınız mütevazı küçük yardımlarla her engelli insanımızın mutlu gülüşlerinde sizlerde var olacaksınız. Her zaman yanı başımızda olan, an gelip göremeyen, yürüyemeyen, tutamayan an gelip ağlayıp, gülemeyen, yürekleri sımsıcak olan engelli vatandaşlarımızı unutmamalıyız” şeklinde konuştu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10