Çerkezköy ‘Tekirdağ Tanıtım Günleri’nde tanıtılacak

3-6 Ekim tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Tekirdağ Tanıtım Günleri’ etkinliği kapsamında Çerkezköy’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy 5.09.2013 00:22:00 0
Çerkezköy ‘Tekirdağ Tanıtım Günleri’nde tanıtılacak
 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Dün saat 11.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında gerçekleştirtilen toplantıya Kızılpınar Belediye Başkan Vekili Nevzat Teker, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, Ruan Tanıtım Organizasyon sahibi Canan Karavit ile yetkililer katıldı.
 
BU FIRSAT KAÇIRILMAMALI
Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay toplantıda kataloğu incelediğini ve yoğun bir program olduğunu gördüğünü belirterek “Bu programın Tekirdağ ve Çerkezköy’ün tanınması bakımından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bütün kurumların da birlikte hareket etmelerini temenni ediyorum. Bu amaç doğrultusunda da başarıya ulaşacaklarına inanıyorum. Uğraşılıp da yapılması zor olan bir fırsatı kaçırmamak gerekiyor. Sizlere bu yolda başarılar diliyorum” dedi.
 
ÜLKE GENELİNDE TANITILACAK
Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül de Tekirdağ’ı Ankara’da ve Türkiye genelinde tanıtmak için yapılacak etkinlikte Çerkezköy gibi Tekirdağ’ın en büyük ilçesini de aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti. Tekirdağ’ı yöresel lezzetleri, kültürü ve halk oyunları ile ülke genelinde tanıtacaklarını söyleyen Akgül, “Sağlık Bakanımız, Kültür Bakanımız ve Avrupa Birliği Bakanımız tanıtım günlerimize katılacaklar” dedi.
 
TEKİRDAĞ VE İLÇELERİN DESTEĞİ İLE YAPIYORUZ
Akgül, bu projeyi Tekirdağ ve ilçelerinin desteği ile yaptıklarını belirterek “Bugün bizleri kabul eden Kaymakam Metin Kubilay’a teşekkür ediyoruz. Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum. Sizlere Ankara’da yaşayan Trakyalılardan selam getirdik. Çerkezköy’ü kültürü yöresel değerleri, ekonomik değerleri, coğrafyası mutfağı ve en önemlisi sanayisi ile tanıtmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu tanıtım günlerinde Çerkezköy de olsun. Bu tanıtımda bizlere destek olun. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya, milletvekillerimize ve yerel yöneticilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
YENİ İŞ BAĞLANTILARI DA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Ruan Tanıtım Organizasyon sahibi Canan Karavit de, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri Tekirdağ tanıtım günlerinde amaçlarının doğru ve güzel etkinlik çıkarabilmek olduğunu ifade etti. Tekirdağ’a bağlı ilçelerde, gezmedikleri, kendilerini anlatmaya çalışmadıkları bir yer kalmadığını söyleyen Karavit “Bunun nedeni sadece bütünlük teşkil etmektir. A’dan Z’ye Tekirdağ ve ilçelerine en doğru şekilde Ankara’da yaşayan halka ve Tekirdağ’dan ayrılarak Ankara’ya yerleşmişlerin özlemlerini gidermek istiyoruz. Ayrıca bu projede yeni iş bağlantıları da oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
 
BAKANLIK DA DESTEK VERİYOR
Karavit, ticarette hareketlilik sağlamak istediklerini vurgulayarak “Ankara Kültür Merkezi’nde bütün illerin tanıtım günleri gerçekleşmiştir. Farklı şehirlerden gelen insanlar da kültürel etkinlikleri görmek istiyorlar. Kültür Bakanlığı da bu projeye destek veriyor. Onun bir ürününün satılabilir olduğunu gördüğünde bunu uluslararası platformda taşımak durumundadır. Bizim için el sanatçıları çok kıymetlidir. Çünkü onlar bir emek veriyorlar ve bu yaptıkları işin emeğinin karşılığı çok az alıyorlar” dedi.
 
ÇIKARILMASI GEREKEN SONUÇ TEKİRDAĞ OLMALI
ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan da bu toplantıdan çıkarılması gereken sonucun Tekirdağ olması gerektiğini ifade ederek “Tekirdağ’ı tüm yönleri ile incelemenin kurgusu olmalıdır. Bu bölgede bir sanayi vardır. Bu projede işin içine profesyonel sanayi girdiği zaman olaya da profesyonelce yaklaşmak gerekiyor. Bazı firmalar yer almayacağını da belirtiyorlar. Onlarla birebir konuşup buluşulması gerekiyor. Sizlerin Ankara’da nasıl bir tanıtım yapacağınızı sanayicilerimiz bilmiyorlar. Tanıtımını iyi yapmanız gerekiyor. Beklenti olarak firmalarla irtibat sağlamada yardımcı oluruz. Organize Sanayi Bölgesi Tüzel kişiliği olarak bunu biz de değerlendiririz” dedi. Yönetim ile değerlendirip stant açabileceklerini ya da sponsor olabileceklerini belirten Özdoğan, ilk yönetim kurulu toplantısında konuyu değerlendireceklerini söyledi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10