Çerkezköy’de su krizi

Çerkezköy’de Salı günü saat 17.00’dan itibaren devam eden su kesintisi vatandaşı çıldırma noktasına getirdi.

Çerkezköy 5.09.2013 00:22:00 0
Çerkezköy’de su krizi
 VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Çerkezköy’ün besleyen ana boruda meydana gelen patlak nedeniyle Çerkezköy’e günlerdir su verilemezken, vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi’nin arızayı kısa sürede giderememesine adeta isyan etti. Marketlerde sular tükenirken, ellerine su bidonlarını alan vatandaşlar Çerkezköy Devlet hastanesi ve bazı çeşme başlarında su ihtiyaçlarını karşılamak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi'ni aradıklarında telefonların sürekli meşgul çaldığını belirterek karşılarında muhatap bulamamalarına da tepki gösterdi.
 
KAPAKLI'DAN ÇERKEZKÖY’E SU TAKVİYESİ
Bazı vatandaşlar ise su ihtiyacını Veliköy, Kızılpınar ve çevresinden gidermeye çalışırken, Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de tanker ile Çerkezköy'lü vatandaşlara su dağıttı.
 
ERTEM ÖZÜR DİLEDİ
Dün akşam saat 20.00 sıralarında tamir çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kesinti nedeniyle vatandaşlardan özür diledi. Ertem “Bu çalışmalar bizim iki sene önce başlatmış olduğumuz isaliye hattı yenileme çalışmasının son etabıydı. Bu son metrelerine geldiğimizde eski boru ile yeni borunun aynı kanal içine döşenmesi gerekiyordu. Eski hat ömrünü bitirdiği için sıkıntı oluşturuyordu. Bunu yenileme açısından üç buçuk kilometrelik yenileme hattının son beşyüz metresini döşerken yan yana gelen alanda kazı yapılırken dirseğin arkasında ki toprak alındığı için suyun basıncı ile o dirsekte çürüdüğü için yerinden attı” dedi.
 
“YARIM GÜNLÜK SU KESİNTİSİ OLACAKTI”
Bu hattı karşı tarafa geçirip orada vatandaşı da uyararak bir günlük su kesintisi yapıp, boru başlarını birbirine bağlayarak suyu yeni hatta aktarmayı planladıklarını ifade eden Ertem “Borunun arka tarafı zayıfladığı için planlı tadilat öncesinde patlama oldu. Onun çalışması yapılıyor. Eski hattımızı iptal ettik, yeni hattımızın bağlantısını yapıp iki saat sonra suyu vermiş olacağız” dedi.
 
ÇERKEZKÖY BİR DAHA SU SIKINTISI YAŞAMAYACAK
Çerkezköy’ün bir daha su sıkıntısı yaşamayacağını söyleyen Ertem “Eski ana boru 22 senelik olduğu için su patlamaları oluyordu. İnşallah bundan sonra bunları yaşamayacağız. Çalışmalarımız köprüyü geçtikten 15 metre sonra bitecek. 3.5 metrelik yeni boru hattı da yenilenmiş oluyor. Çerkezköy’ün zaten su sıkıntısı bulunmuyor. Bu su sıkıntıları lokal patlamalardan dolayı oluyor. Bu tip çalışmalarda aynı güzergahtan geçmek gerekiyor. Şebekenin ana bağlantısı buradaydı. Bu nedenle arkasındaki hafriyatı alınca da basınca dayanamadı. Yeni borudan sonra bir sıkıntı olmayacak. Elimizde olmayan ani patlamadan dolayı gerçekleşen su sıkıntısından dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10