Sağlıklı su için borular değişmeliydi

Çerkezköy merkezde 36 saatlik su kesintisine neden olan 25 yıllık asbes borularının bağlantı parçaları Belediye Meydanında vatandaşlar için teşhir ediliyor.

Çerkezköy 7.09.2013 04:16:00 0
Sağlıklı su için borular değişmeliydi
 “SARI AKMASINA SEBEP OLUYORDU”
Boruların ne kadar çok eskidiği konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Belediye Meydanında boruların sergilendiğini belirten Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Amiri Özcan Tayan “Şehrimizde 36 saat su kesintisine neden olan boruları vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Aslında bu eski boruları değiştirmeyecektik. Ancak Belediye Başkanımızın ısrarı üzerine değiştirdik. Çürüyen borular suyun kalitesini bozmakla birlikte suyun sarı akmasına sebep oluyordu” dedi.
 
“BUNLARIN DEĞİŞMESİ GEREKİYORDU”
Çerkezköy Belediyesi’nin amacının kaliteli su vermek olduğunu belirten Tayan “Belediye Başkanımız Ali Ertem bununla ilgili yaptığımız çalışmalar esnasında ‘bir gün suyu keselim ama kaliteli su verelim’ dedi. Buna müteakip bu parçaları değiştirirken yaşanan olumsuz olay nedeniyle vatandaşlarımızı 36 saat mağdur ettik. Bu malzemeler 25 yıllık malzemelerdir. Tamamen devre dışı kalmışlar ve çürümeye yüz tutmuşlardır. Bunların yerine epoksi kaplı çelik boru döşedik. Onların da 50 yıllık bir dayanıklılığı var. Kısaca sağlıklı su içebilmemiz için, bunların değişmesi gerekiyordu” diye konuştu. Çerkezköy Belediye meydanında sergilenen borular vatandaşlar tarafından gün boyunca incelendi. 
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10