Hedefimiz piyasaya yön verecek kaliteli mezunlar yetiştirmek

LYS’de başarı göstererek Namık Kemal Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin kayıtları 2-7 Eylül tarihleri arasında Spor Komplesi’nde yapıldı.

Tekirdağ 10.09.2013 21:00:00 0
Hedefimiz piyasaya yön verecek kaliteli mezunlar yetiştirmek
 ÖĞRENCİ SAYISI 28 BİNE ULAŞTI
NKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından NKÜ’ye bu yıl ön lisans ve lisans dalları programlarına 5 bin 850 öğrencinin kayıt yaptırdığı açıklandı. NKÜ’de öğretim gören toplam öğrenci sayısının ise 28 bine ulaştığı belirtildi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlerden üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerle sohbet ederek, üniversite hakkında bilgi vererek “Bireysel yetenekleri önemseyen uygulamalı eğitim kanalları ve araştırma merkezleriyle katma değer yaratan kurumsallaşma içerisinde bulunuyoruz. Üniversite olarak hedefimiz dünya istihdam piyasasında yerini alacak ve bu piyasaya yön verecek, kaliteli mezunlar yetiştirmektir” dedi.
 
KENDİNE MİSYON EDİNDİ
NKÜ’nün bağımsız, yaratıcı düşünce yeteneği ile donatılmış, toplumsal sorumluluklarının ve değerlerinin bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi; üretilen bilgilerin toplumun tüm kesimine yayılmasında ve paydaşların sürece katılımının sağlanmasında rol oynamayı kendine misyon edindiğini ifade eden Şimşek “Öğrencileri, Öğrenci Seçme Sınavı’nda gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. 
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10