Müftü Tuna Çerkezköy’de göreve başladı

Edirne Müftü Yardımcılığı görevinden Çerkezköy Müftülüğü'ne atanan Yusuf Tuna, önceki gün ilçedeki görevine başladı. Çerkezköy’de istişare kurulu oluşturmayı amaçladÄ

Çerkezköy 10.09.2013 21:33:00 0
Müftü Tuna Çerkezköy’de göreve başladı
 Çerkezköy Haber – Edirne Müftü Yardımcılığı görevinden Çerkezköy Müftülüğü’ne atanan ve ilçemizde önceki gün göreve başlayan Yusuf Tuna, ilk vaazını verdi.
 
İLDEN İLÇELERE BAKMANIN TECRÜBESİNİ YAŞADIK
Müftü Tuna, Çerkezköy’ün her bakımdan iyi bir konumda olduğunu ifade ederek “Burada göreve başlamadan önce tarihi başkent serhat şehri Edirne’de müftü yardımcısı olarak görev yapmıştım. İlde görev yapmanın avantajlarını yaşadım. İlden ilçelere bakmanın tecrübesini yaşadık. Bu benim için avantaj demektir. Çerkezköy gelişmiş ve büyük bir yer. Edirne’de edindiğim tecrübeyi buradaki potansiyel ile birleştirince güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
 
İSTİŞARE KURULU OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ
Tuna, Çerkezköy’de istişare kurulu oluşturmayı amaçladıklarını belirterek “Oluşturmayı planladığımız istişare kuruluna her kesimden insanın iştirakini sağlamaya çalışacağız. Vakıflar, dernekler, cemaatler, basın kuruluşları, resmi kurumlarımız, öğretmenler ve esnafımızla geniş bir platform oluşturacağız. Cami dışında insanımızın manevi bakımdan eksikliğini gidermeye yönelik çalışmanın içerisinde olacağız. İnsanımızın bunalımları ve sıkıntılarına tercüman olmaya çalışacağız. Bu sistemi Edirne’de oluşturmuştuk. Yeni kurulmuş olmasına rağmen faydalı çalışmalara imza atmıştık” dedi. Müftü Tuna, burada da aynı çalışmayı yapacaklarına inandığını söyledi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10