Engelli olmak; üretmeye, öğrenmeye engel değil

Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısı için Çerkezköy’e gelen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, Çorlu Şube Başkanı Mustafa Yavuz

Çerkezköy 13.09.2013 21:28:00 0
Engelli olmak; üretmeye, öğrenmeye engel değil
 BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ziyarette yaptığı konuşmada, dernek başkanlarını Çerkezköy’de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Eğitim Öğretim ve Yaşam Evi’ne hayran kaldığını da yineleyen Kubilay “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim ziyarette yeni binanızdan çok etkilendim. Bu binanın kazandırılmasına vesile olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim ve ilçe açısından gurur vericidir. İnşallah güzel çalışmalara bu binada imza atılacaktır. Herkes birer engelli adayıdır. Bu nedenle engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Kamu kuruluşları olarak yerel yönetimler olarak birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi.
 
HEP BERABER ENGELLERİ AŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kaymakam Metin Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin çalışmalarını beğendiğini ifade ederek “Yapmış olduğunuz broşürlerle engellilik konusunu çok iyi açıklamışsınız. Engelli olmak, üretmeye, öğrenmeye engel değildir. Ayrıca bir toplumun kalkınmışlığı engelliye vermiş olduğu hizmetle ölçülür. Birçok şeyi bu cümle ifade ediyor. Hep beraber engelleri aşarak devam edeceğiz. Elimizden geldiği ölçüde sizlerin yanınızda olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
ÇERKEZKÖY’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRDİK
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da dernek olarak geniş ve güzel bir ailenin fertleri olduklarını ifade etti. Çerkezköy şubesinin 7 yıldır kurucu başkanlığını yürüttüğünü söyleyen Çetinkaya “Çerkezköy’de çok şey değiştirdik. Engellerimiz için her şeyi yaptık ve devamında takdir kazandık. Çerkezköy’e engelliler binasını kazandırdık. Sağ olsun Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ihtiyacımızı gördü. Biz kendimizi doğru anlattık, kendisi de doğru anladı. Sonucunda da Çerkezköy’e Türkiye’nin ilk ve tek binasını kazandırdı. Bu toplantımızı da hem paylaşım, hem de birbirimiz ile hasret giderme anlamında yapmak istedik. Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşuyuz” dedi.
 
HÜKÜMETTEN ÇOK YERELDEN DESTEK ALIYORUZ
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz de dernek hakkında bilgiler verdi. Türkiye Sakatlar Derneği’nin 1960 yılında kurulduğunu ifade eden Boyraz “1963 yılında kamu yararı belgesi alarak, Kızılay’dan sonra Türkiye genelinde hizmet veren hayır kuruluşlarından birisi olmuştur. Bizler bir şeyler yapmak için göreve geldik. Bu yolda en büyük destekçimiz ise yerel yönetimler ve yerel idareciler oldu. Hükümetten daha çok yerelden destek alıyoruz. Çorlu’da ilk defa hazineden almış olduğumuz 15 dönümlük arazi üzerine zihinsel engelliler okulu inşaatı yaptık. Orada şuan 110 zihinsel engelli çocuğumuz eğitim görüyor. Ardından Balıkesir Gönen’de 500 yataklı huzur evi yapıyoruz. Huzurevinin açılışını da yılbaşı öncesi yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 
SAKAT KALMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİL
Boyraz, Türkiye genelinde 63 kurulu şubelerinin bulunduğu ifade ederek “Şuan sırada bekleyen üç şubemiz daha bulunuyor. Hedefimiz Türkiye genelinde bulunan bütün il ve ilçelerde Türkiye Sakatlar Derneği örgütünü kurmaktır. Sakat kalmak hiçbir kimsenin tercihi değildir. Hiçbir anne engelli bir çocuk doğurmak istemez. Bunlar ülkenin gelişmesine paralel olan unsurlardır. Sosyal devleint yapması gereken ise herkese eşit davranmaktır. Eğitim, istihdam ve fırsat eşitliği sağlanması, sosyal yaşamda eşitliğin mücadelesini veriyoruz” dedi. Trakya’daki askerlerin kendi bölgesinde yaşayan engelli vatandaşları topluma kazandırmaya çalıştığını ifade eden Boyraz, “Bizler de devlet ile arasında ki bağı sağlıyoruz” dedi. 
 
EKSİK YERLERE MONTE EDECEĞİZ
Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı olarak gerçekleştirecekleri toplantıda sorunları rapor edip kanunda eksik olan bölümlere monte edeceklerini ifade ederek “Bizler çalışmalarımızdan bıkmıyoruz ve yılmıyoruz. İlk hedefimiz ülkemizde insanların sakatlanmaması, annelerin sakat çocuk doğurmamasıdır. İkinci hedefimiz ise sakatlanan arkadaşlarımızı eşit bir şekilde toplum içinde yerini almasıdır. Bizlere kucak açan ve devlet imkanlarını sağlayan yerel yönetimlere ve Belediye Başkanlarına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Boyraz, meclis toplantısında bir fire vermeden oy birliği ile bizlere tesis kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve meclis üyelerine de ayrıca teşekkür etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10