Kendi Alevilerini oluşturmaya çalışıyorlar

Son yıllarda Aleviler ile ilgili asimilasyon politikalarının uygulandığını öne süren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından geçtiğimiz gün saat 18.00’da Belediye Hizmet Bin

Çerkezköy 15.09.2013 23:15:00 0
Kendi Alevilerini oluşturmaya çalışıyorlar
 ALEVİLİK BELLİ KALIPLARA SOKULMAYA ÇALIŞILIYOR
Cemaat ve Cem Vakfı tarafından temeli atılan Cami-Cemevi projesiyle Alevilerin getirilmek istendiği konumun kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Daimi Kaya, “Aleviler başkaları tarafından, içimizden birilerinin vasıtasıyla belli kalıplara sokulmaya çalışılıyor” dedi. Birilerinin değişik oyunlarla kendi Alevi’sini oluşturmaya çalıştığını iddia eden Kaya, hiçbir zaman başkalarının istediği Aleviler olmayacaklarını belirterek, “Aleviliğin özünün korunması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.   

AHMET ATAKAN’IN ÖLÜMÜ HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ
Ülkemizde demokrasinin her geçen gün zedelendiğini savunan Daimi Kaya, “Son olarak ODTÜ protestosu nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümü hepimizi derinden üzdü” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’da vurulan Rabia’ya ağlarken, kendi ülkesinin çocuklarına ağlamamasının anlaşılır bir durum olmadığını söyleyen Kaya, “Bizler, ülkemizin demokrasi, özgürlük ve insan haklarının daha ileri gitmesi için mücadele edeceğiz. Barış, toplumsal uzlaşı ve huzur, belli bir kesimin başkalarını ezmesiyle, iktidarın taraf tutmasıyla değil, demokrasi ve hukukla mümkün olacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulundu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve 30 kişilik bir grup katıldı.  

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10