Çerkezköy Türkiye’ye model olacak

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve TSD Şube Başkanları, geçtiğimiz gün Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısı kapsamında geldikleri Çerkezköy’de, görüşme ve ziyare

Çerkezköy 16.09.2013 00:12:00 0
Çerkezköy Türkiye’ye model olacak
 Çerkezköy Haber - Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısı için Çerkezköy’e gelen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve şube başkanları, önceki akşam Pasha Otel’de kendileri için verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Nesrin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve eşi Nuran Ertem, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz de katıldı.
 
ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ
Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Metin Kubilay, toplantının Çerkezköy’de yapılmış olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. TSD yönetiminin kendisini makamında ziyaret ettiğini anımsatan Metin Kubilay, “Derneğin ne kadar hayati çalışmalar yaptığını yakından öğrenme imkânımız oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Pazartesi günü Eğitim Merkezimizin açılışı yapılacak. Bunlar birer örnek çalışmadır. İlçemiz adına bizleri gururlandıran çalışmalardır” dedi. Kubilay, konuşmasının sonunda yemeğe ev sahipliği yapan Vehbi Demirtaş’a da teşekkür etti.  
 
KANUNLAR KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI
TSD’nin aktivitelerinin paylaşılmasının, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar için örnek niteliğinde olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Ülke nüfusunun yüzde 10’unu engelliler oluşturuyor. Bu nedenle engelliler toplumumuzun vazgeçilmez bir gerçeğidir. Sizler TSD olarak bunun farkındasınız fakat önemli olan diğer yüzde 90’lık kısmın bunun farkında olmasıdır” dedi. Hükümetin engelliler için kanunlar hazırladığını anımsatan Ertem, “Kanunlar kağıt üzerinde kalmamalı, altı doldurulmalıdır. Devlet kurumlarının, STK’lar ve hayırseverlerin de konuya el atması gerekmektedir. Engellilerin önünün açılması adına çalışmalar yapılmalı. Bu uğurda epey ilerleme var fakat yeterli değil. İnşallah belediye olarak yaptığımız Yaşam Merkezimiz örnek teşkil eder” dedi. Toplantının Çerkezköy’de yapılmasını sağlayan Dernek Başkanı’na teşekkür eden Ertem, “Burası artık sizin de eviniz. Kapımız size her zaman açık” dedi.  
 
81 VİLAYETİN 60’INDA SÖZ SAHİBİYİZ
81 vilayetin 60’ında söz sahibi olduklarını ifade eden TSD Başkanı Şükrü Boyraz, “Bu derneğimizin büyüklüğünü gösteriyor. Biz yasal haklarımızın peşinden koşturmaya devam ediyoruz” dedi. Seçim dönemlerinde her ile platformların kurulduğunu ve siyasi parti genel başkanlarının buralarda mitingler yaptığını belirten Boyraz, “Daha önce orada hiç bulunmamalarına rağmen gittikleri il hakkında her şeyi biliyorlar. Çünkü oradaki siyasi örgütleri çalışarak kendilerine gerekli bilgileri öncesinde söylüyor. Sizler de bulunduğunuz yerlerde iyi çalışıp Genel Merkezimizi bilgilendirirseniz, biz de engelli arkadaşlarımızın haklarını çok daha iyi bir şekilde savunabiliriz” dedi.   
 
BUNLAR BİZİM ANAYASAL HAKLARIMIZDIR
TSD Genel Merkezi’nin dik duruşu nedeni ile çok büyük sıkıntılar çektiğini kaydeden Şükrü Boyraz, “Çünkü biz hiçbir şekilde, hiçbir zaman, hiçbir yönetim biçiminin yalakalığını yapmıyoruz. Çünkü biz sadaka istemiyoruz. Herkes gibi onurlu bir şekilde iş ve eş istiyoruz” dedi. Ak Parti hükümetinin engelliler için yaptığı hizmetlerin yadsınamaz olduğunu kaydeden Boyraz, “Fakat bu hizmetleri kimse kendi cebinden yapmıyor. Bunlar bizim anayasal haklarımızdır” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’ün Türkiye’ye model olacağına inandığını söyleyen Boyraz, katılımlarından dolayı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ayrıca teşekkür etti.   
 
TEKERLEKLİ SANDALYELERİNİZİN TEKERLEKLERİNE SAĞLIK
Kendilerini yemekte ağırlayan Vehbi Demirtaş'a ve ilçemize engellilere yönelik İş Okulu ve İlköğretim Okulu kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Günümüzün anısına hepinize birer hediye hazırladık. Buraya kadar geldiğiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizin ayaklarına ve tekerlekli sandalyelerinizin tekerleklerine sağlık” dedi.
 
ÇALIŞAN KAYMAKAM İSTİYORUZ
Böylesine anlamlı bir yemekte bulunmaktan onur duyduğunu belirten Serkan Karagöz ise, “Pazartesi günü saat 11.00’da okulumuzun açılışı var. Dostlarımız bizi yalnız bırakmayacak. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi. İlçemize yeni atanan Kaymakam Metin Kubilay’ı tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Karagöz, “Böylesine duyarlı ve çalışkan bir kaymakamın ilçemize atanmasından mutluluk duydum. Çünkü biz çalışan kaymakam istiyoruz. Önceki kaymakamımız bizim elimizden hiç tutmadı. Fakat yeni kaymakamımız bu konuda çok duyarlı. Bu nedenle kendisine müteşekkirim. Kendisi ile birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  
 
DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yemeğe ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş ise derneğin kuruluş aşamasında Hayrettin Çetinkaya’ya destek olmaya çalıştığını ifade etti. Demirtaş, “Bu kadar güzel insanın bir arada olmasına vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlerle burada aynı ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki süreçte de TSD’nin yanında olacağımızı belirtmek isterim” dedi. Yemek sonunda TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından katılımcılara günün anısına birlikte çekildikleri fotoğraflardan hediye edildi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10