Ülkücü şehitleri andılar

Çerkezköy Ülkü Ocakları önceki akşam düzenlediği programla ülkücü şehitleri andı.

Çerkezköy 17.09.2013 01:07:00 0
Ülkücü şehitleri andılar
 ŞEHİTLERİ ANDILAR
Saat 20.00’da başlayan program Çerkezköy Ülkü Ocakları İkinci Başkanı Erdal Çelik’in Yasini Şerif’i okumasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy Ülkücü Ocakları Başkan Yardımcısı Yavuz Kemal Yazar yaptı. 12 Eylül’ün öneminden bahseden Yazar “Bizler ülkücü Türk Gençliği olarak; milletimizin bu zor ve sıkıntılı dönemde de Büyük Türk Milleti’nin huzuru, güvenliği, birliği ve bin yıllık kardeşliğini korumak için üzerimize düşen görevi yapmaya azimli ve kararlıyız. Bugünkü şartlarda, Türkiye’nin maruz kaldığı, üstelik hız ve hacminde artışlar görülen endişe verici hadiseler yumağının tersine çevrilmesi ülkücülerin müdahalesiyle mümkün hale gelecektir” dedi.

“UNUTMAK İHANETTİR”
Millete bozkurt gibi kılavuz olup, kaynaşma ve kucaklaşmayı her alana yayarak saflarını sıkı tutacaklarını söyleyen Yazar “Taşıdığımız bayrak, temsil ettiğimiz mukaddes Türk milliyetçiliği davası uğrunda şehitler ordusuna katılmış Ruhi Kılıçkıran’dan Hasan Şimşek’e kadar şehit olan ağabeylerimizin, ablalarımızın ruhaniyetlerinin şuan bizimle olduklarını biliyoruz. Ülküceler Eylüllerde ölmemiş, Eylüllerde doğmuştur. Ülkü fidanlarına yapılanları unutmadık bugün hala hatırlıyoruz ve yaşadığımız sürece de unutmayacağız. Çünkü unutmak ihanettir” diye konuştu.

“ŞÜKRANLA ANIYORUM”
Yazar “Mücadeleleri rehberimiz, davaları yolumuzdur. Millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i minnet ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Kabirleri nur, mekanları cennet, ruhları şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÜLKÜCÜ YEMİNİ YAPILDI
Konuşmanın ardından program, Ülkü ocakları üyelerinin şiir dinletisi ile devam etti. Programın devamında ise ülkücü şehitlerin hayatları slayt eşliğinde anlatıldı. Programın sonunda konuşan Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ geceye katılanlara teşekkür etti. Program ülkücü yeminin edilmesinin ardından sona erdi. Programa Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Teşkilatı üyeleri, iş adamları ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10