“Daha yaşanabilir bir kent için çalışacağız”

İlçemizde geçtiğimiz ay göreve başlayan kaymakam Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Kaymakam Kubilay, dün saat 10.00’da da Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Yönetim Kur

Çerkezköy 18.09.2013 02:09:00 0
“Daha yaşanabilir bir kent için çalışacağız”
 BAŞARILAR DİLEDİ
Ziyarette konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kaymakam Kubilay’a yeni görevinde başarılar dileyerek “Hep birlikte sizlerin katkıları ile daha iyi yaşanabilir bir kent için büyük emekler sarf edeceğiz. Kent konseyleri dünyaya nazaran Türkiye’de daha geç alışılıyor. Avrupa ile bizim aramızda bakış açısından çok farklar var. İnşallah kent konseylerini Türkiye’de sürdürülebilir gelişmeyi buralarda yaratılan fikirlerle hayata geçireceğiz” dedi.
 
BUNLAR ALTYAPILARLA OLUYOR
Kent konseylerini hayata geçirmenin önemlerinden bahseden Gayretli “Kent Konseylerinin en temel örneği gönüllü ve bilgi sahibi olmak ile birlikte halkın yararı için çalışmayı benimsemektir. Bunlar alt yapılarla oluyor. Kendine ait bütçesi olmadığı için sadeci iç işleri bakanlığına bağlıyız. Çerkezköy’de Kent Konseyi olarak beş yıldır hizmet veriyoruz. Bu çalışmaların halkımıza anlatılması, paylaşılması ve benimsenmesi için uğraş çaba gerekiyor. Bunun için de alt yapı gerekiyor” diye konuştu.
 
YAKIN ZAMANDA HİZMETE GİRECEK
Gayretli, Çerkezköy Belediyesi’nin kendilerine güzel bir hizmet binası kazandıracağını belirterek “Çerkezköy Belediyesi bizlere prestijli bir bina kazandıracağını söyledi. Çoğu ilimizde kent konseyleri eski tarihi binalarda hizmet veriyorlar. Çerkezköy Belediyesi daha önce birim içinde iki oda tahsis etmişti. Dört tane meclisimiz var. Dört tane ayrı çalışma grubumuz var. Yaklaşık 100 üyemiz var. Kurullar toplandığında 24 kişi oluyor. Biraraya geldiğimizde 30 kişi ile bir toplantı yapamıyorduk. Bununla ilgili imkanımız da yoktu. Başkanımız yeni bina için bizlere söz vermişti. Kent Konseyi binamızda yakın zamanda hayata geçecek. Yeni binamızda faaliyetlerimizi sabit bir yerde toplanarak yapacağız. Kısaca ihtiyacımıza cevap verecek” dedi. 
 
ÇALIŞMALARINIZI TAKİP EDİYORUZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Çok güzel bir hizmeti yerine getirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Çerkezköy’ü ve kurumları yavaş yavaş tanıyorum. Sizlerin çalışmalarınızı takip etmek için ellerimizden geleni yapıyoruz. Yeni yapılan binanızı da geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile birlikte gezmiştik. Hakikaten fiziki yapısı ile çok güzel bir bina hizmete girecek. Bu binayı Çerkezköy’e kazandıran Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda çok güzel çalışmalara imza atacağımızı inanıyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10