Türk insanının onur günü

Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanın verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe olan Kapaklı’da ilk kez kutlandı.

Kapaklı 19.09.2013 22:08:00 0
Türk insanının onur günü
 ÇELENK SUNUM İLE BAŞLADI
Kapaklı Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program saat 08.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlığan yaptı.
 
KARANLIK TABLO YAŞATMADILAR
19 Eylül Gaziler Gününün zor şartlarda kazanılan zaferlere damgasını vurmuş Türk İnsanının onur günü olduğunu ifade eden Yarlıgan “Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu Halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilmiş olsaydı Anadolu’nun paylaşım planı olan Sevr Anlaşması gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu Halkına karanlık bir tablo yaşatmadılar” dedi.
 
VATANA CANINI ADAYAN KAHRAMANLARIN GÜNÜDÜR
TBMM’de 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesinin verildiğini ifade eden Yarlığan, “Kurtuluş Savaşında, Kore’de ve Kıbrıs’da savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı,  toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimizin ve malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gazilerimiz gaziler günümüz kutlu olsun” diye konuştu.
 
CUMHURİYETİN TEMEL TAŞLARIDIR
Gazi ve Şehitlerin, Cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu söyleyen Yarlığan, “Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Orduya sadakat şerefimizdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazileri olarak dün olduğu gibi bu gün de aynı inançla canımızı vermeye hazırız” dedi. 
 
BELEDİYE KAHVALTI VERDİ
Düzenlenmiş olan 19 Eylül Gaziler Günü programı, Kapaklı Belediyesi tarafından verilen kahvaltıyla devam etti. Kahvaltı, Metin Müzik Çay Bahçesinde Kapaklı Belediyesi tarafından verildi.  Gaziler günü programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlığan, dernek üyesi Gaziler, İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Kapaklı MHP ilçe Başkanı Hayri Varol, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10