Varlığı Çerkezköy’e değer katıyor

İlçemizde geçtiğimiz ay göreve başlayan Kaymakam Metin Kubilay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Kubilay, 1187 öğrencisiyle 2013-2014 Akademik Yıl açılışın

Çerkezköy 19.09.2013 22:21:00 0
Varlığı Çerkezköy’e değer katıyor
 SINIFLARI GEZDİ
Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, Müdür Yardımcıları Özlem Göksel ve Metin Taşkın tarafından kapıda karşılandı. Kaymakam Kubilay, okul idaresi ile birlikte önce sınıfları gezerek, okulun fiziki şartları hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Buluş mevcut binada 1187 öğrenciye akademik eğitim verildiğini belirterek “Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı program bulunuyor. Bunlardan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Lojistik Programımız, hem gündüz hem de gece programına öğrenci kabul ediyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tekstil Teknolojileri ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerimizin ise sadece gündüz programları bulunuyor” dedi. Buluş, okulda kadrolu 14 öğretim görevlisinin bulunduğunu da belirtti.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Buluş, Veliköy’de 118 dönümlük alana inşa edilen Çerkezköy Meslek Yüksekokulu yeni binalarının inşaat çalışmalarının belirlenen plan dahilinde devam ettiğini ifade ederek “Veliköy Belediyesi’nin üniversitemize tahsis ettiği 118 dönümlük alanda inşaat çalışmaları devam ediyor. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek Hocamız da, projeyi yakından takip edip, gereken desteği sağlıyor. Önemli bir aksilik yaşanmaması halinde, seneye Yeni Akademik Yıl’a yeni binada girmeyi hedefliyoruz. Yeni yerimizde, inşallah daha ferah bir ortamda, öğrencilerimizle bilgi paylaşımı imkanı bulacağız. Öğrencilerimiz, şuan için eksikliğini hissettikleri kampus havasını yeni yerimizde fazlasıyla yaşama fırsatı bulacak” dedi.
 
ÇOK YÖNLÜ DEĞER KATIYOR
Kaymakam Metin Kubilay'da Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun varlığının ilçeye çok yönlü değer kattığını ifade ederek “İlçede 1187 üniversite öğrencisinin bulunması, sosyal ve ticari hayata büyük zenginlik katıyor. Bu katkıyı daha da arttırmak için, biz de elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız.” dedi. Kubilay, üniversitelerin bulundukları yerleşim yerlerinin kalkınmasında önemli rol oynadığına dikkat çekerek, bütün Çerkezköy’ün, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.  Kubilay, Veliköy’deki kampus projesinin kendisini de heyecanlandırdığını ifade ederek “Veliköy’deki kampus alanı, hem mevcut öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi, hem de yeni atılımların gerçekleşmesine olanak sağlayacak” dedi. Kaymakam Kubilay’a, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş tarafından ‘ÇEMYO’ rozeti ile, yüksekokulun kuruluşunun 15. Yılı dolayısıyla bastırılan ‘özel pul’ takdim edildi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10