Gelecek açısından hayati bir proje

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Namık Kemal Meslek Yüksekokulu Müdürü Ercan Buluş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi

Çerkezköy 19.09.2013 22:37:00 0
Gelecek açısından hayati bir proje
 11 YILDIR KESİNTİSİZ EĞİTİM
Dün saat 14.30’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Namık Kemal Meslek Yüksekokulu Müdürü Ercan Buluş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile birlikte inşaatı gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun 1994-1995 yılında eğitim ve öğretime başladığını anımsatarak “Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak 11 yıldır kesintisiz eğitim veren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 9 ayrı programda 1187 öğrenciye önlisans eğitimi vermektedir” dedi.
 
İKİ AYRI BİNADAN OLUŞACAK
Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun kadrosunda 14 öğretim görevlisinin bulunduğunu ifade ederek “Veliköy Belediyesi’nin tahsis ettiği 12 dönümü opsiyonlu toplam 130 dekar alana kurulacak olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ilk etapta biri idari diğeri ise derslikler olmak üzere iki ayrı binadan oluşacak. Merkezde olan yüksekokul binasının kendi binasına ve kampüse kavuşması açısından Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Meclis üyeleri büyük katkı yaparak şuan içinde bulunduğumuz inşaatı başlatmışlardır” şeklinde konuştu.
 
MEMNUNİYET VE GURUR DUYUYORUZ
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun ciddi bir eğitim kamppüsü olacağını söyleyen Kaymakam Metin Kubilay “7 bin metrekare inşaat alanı üzerine 18 adet sınıf, iki adet laboratuvar, 20 adet idari ofis, bir adet kantin, bir adet 150 kişilik çok amaçlı salon, bir adet 450 kişilik konferans salonunun yer alacağı yeni binada bodrum, zemin ve üzerine yapılacak üç kat ile beş kattan oluşacak. Bu okulumuzu ilçenin geleceği açısından hayati bir proje olarak görüyoruz. Bu çalışmayı görmekten memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve meclis üyelerine, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu önemli çalışma önümüzdeki akademik yıla yetişecek” dedi.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de geçtiğimiz yıl rektörlük ile yaptıkları protokol çerçevesinde 117 dönümlük araziyi tahsis noktasında uzlaştıklarını belirterek “Akabinde idari bina ve derslik binasını belediye meclisi ile onayladık. Derslik binasında sıkıntı olduğu için geçtiğimiz aylarda yüksekokul binamızın ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık iki ay öncede temelini attık. Herhangi sıkıntı olmazsa 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına tamamlayacağız. Veliköy Belediyesi olarak bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Veliköy halkı ve herkes bu projede yanımızda olarak seve seve bizleri desteklediler” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10