Favori LLC, Mogadishu Havaalanı’nda

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Kozuva Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın ortaklığında kurulan Favorı LLC şirketi, Somali Mogadishu Havalimanı modernizasyonu, tüm yer

Çerkezköy 21.09.2013 00:36:00 0
Favori LLC,  Mogadishu Havaalanı’nda
 Çerkezköy Haber – Kurdukları Favorı LLC firması ile dostluklarını ortaklıkla pekiştiren Kozuva Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, iş yaşamındaki başarılarını sürdürüyor.
 
DÜNYA KAMUOYUNDA DA SES GETİRDİ
Çetin ve Kozuva’nın ortaklığında kurulan Favori LLC şirketi,15 Eylül’de hizmeti SKA firmasından devraldı. Somali Başbakanı, İç İşleri Bakanı, Havacılık Telekomünikasyon Bakanı ile Favori LLC şirketi ortakları Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva’nın katıldığı tören dünya kamuoyunda da ses getirdi. Favori LLC şirketi böylece Türkiye sınırları dışında Uluslararası Havalimanı olan Mogadishu havalimanının işletmeciliğini alarak yurt dışında bu işi yapan tek Türk şirketi olma özelliğine sahip oldu.
 
AMAÇ EKONOMİYE HAREKET GETİRMEK
Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva, Favori LLC şirketinin amacının, Mogadishu havalimanını en kısa sürede uluslararası standartlara ulaştırıp, dünya ülkelerinin tüm havayollarının uçuşlarına açık hale getirmek olduğunu belirterek, “Kardeş ülke Somali’ye istihdamı artırmak, ekonomisine hareket getirmek amacı ile yapılan bu yatırım, her iki ülke yönetimi tarafından destek ve takdirle karşılanmıştır” dedi.
 
İLK KARŞILAMA FLORYA’YA
Kozuva ve Çtin Türkiye’de kurulan teknik ekipmanların çok kısa sürede özel uçaklar ve gemiler ile Somali’ye taşındığını ifade ederek “İlk gün başarı ile yürütülen operasyon sonucunda günde rekor bir sayı ile 23 karşılama ve 23 gönderim ile toplam 46 uçuşa havalimanı hizmeti verildi. Favori LLC tarafından verilen hizmet, Somali ülke yönetimi tarafından takdirle karşılandı. Ulaştırma Bakanı bizzat havalimanına gelerek yıllardır bir Türk firmasının ülkelerinde bulunuyormuş gibi kusursuz hizmet vermesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi” diye konuştu. Favori şirketinin ilk hizmet başlangıcında karşıladığı ilk uçağın, bir dünya markası Türk Hava Yolları’na ait ‘’Florya’’ isimli uçak olduğu belirtildi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10