AKP demokrasiye bıçak vuruyor

MHP MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, 5 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Demokrasi mitingi öncesi saha çalışması yapmak üzere Çer

Çerkezköy 21.09.2013 00:38:00 0
AKP demokrasiye bıçak vuruyor
 ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. MHP heyeti, saat 12.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. MHP heyeti ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın tarafından karşılandı.
 
SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYOR
Danyeli, ziyaret dolayısıyla partililere teşekkür etti. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de ülke gündemine ilişkin değerlendirme yaptı. Dış politika konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi sıkıntıların içine attığına vurgu yapan Belen, “Ülkemiz özellikle son yıllarda komşuları ile sıkıntılar yaşayan bir ülke konumuna taşınmıştır.  Sıfır problemle devraldığı dış politikayı, içinden çıkılmaz hale getiren Başbakan savaş çığırtkanlığı yapıyor” dedi.
 
NE YAPTIĞINI BİLMİYOR
Belen, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları halka anlatmak amacıyla dokuz bölge halinde çalışma başlattıklarını belirterek “Mitingler düzenleyerek, halkımıza hükümetin yanlışlarını anlatmaya çalışıyoruz. Yedinci mitingimizi 5 Ekim de İstanbul’da gerçekleştireceğiz.  Hükümet hep yanlışlar içerisinde olmanın uğraşını veriyor. Başbakan zafer sarhoşluğu ile ne yaptığını bilmiyor. Rusya ve Amerika gibi iki dev güç bir kenara çekilmiş seyrederken, Başbakan savaş çığırtkanlıklarını sürdürüyor. Şam’ı bana teslim edin diyebilecek kadar, ne yaptığını bilmeyen davranışlar sergiliyor” diye konuştu.
 
DAHA BÜYÜK BİR HATA
Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’u da engelliler için sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiren Belen, “Akbulut hatasını kabul edip, Türk halkından özür dileyeceği yerde, yanlış anlaşıldığını söyleyen bir basın açıklaması yapmış. Bu daha büyük bir hata. Adeta zeytinyağı gibi üste çıkan ‘Akbulut’un engelli kardeşlerimizden ve Türk Halkından özür dilemesini bekliyoruz” dedi. Akbulut’un sözleriyle Başbakan’ı yalanladığını ileri süren Belen “Başbakan halkın ekonomik yönden iyi bir seviyede olduğunu söylüyor. Hatta kişi başına milli gelirin 10 bin dolar olduğunu söylüyor. Eline on bin dolar para geçen bir insan 450 TL ye tenezzül bile etmez. Oysaki insanımız değil o miktarlarda paralara sahip olmak geçimini temin edemez duruma düşürüldü. Yani Akbulut Başbakan’ı yalanlayan bir konuşma yapmış. Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin de Akbulut’u sözleri nedeni ile kınadı. Ama bu da yetmez. Akbulut zaman geçirmeden Türk halkından ve engelli insanlarımızdan özür dilemelidir” ifadesini kullandı.
 
ADALETSİZ BİR YAPI VAR
Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da 106 bin oy alarak seçildiğini belirterek “Seçim konusunda adaletsiz bir yapı var. 15 bin oyla milletvekili seçilmiş insanlar var. Ben en çok verginin verildiği bölgeden milletvekili seçildim. Benim aldığım oyun beşte biri oranında oy almış olan insanların temsil edildiği doğu bölgelerinde vergi verilmediği gibi elektrik faturaları da ödenmemektedir. Mardin’in hangi köyüne giderseniz gidin 40 santim kalınlığında asfalt yollarla karşılaşırsınız. Balıkesir Sındırgı’da durum bunun tam tersidir. 70 km yolu bir saatte kat edemezsiniz. Yollar bozuk ve bakımsızdır. Üretmeyen, çalışmayan bilakis bedavadan geçinen insanları temsil eden vekiller buna rağmen parlamentoda en çok sesleri çıkan vekil konumundadırlar” şeklinde konuştu.
 
1000 YILLIK KARDEŞLİK BOZULDU
Bulut, Doğu Bölgelerinde asalak bir insan profili oluşturan AK Parti hükümetinin bu politikası sonucunda 1000 yıllık kardeşliğin bozulduğunu ifade ederek “Biz halkımız arasında ayrıştırmayı devlet politikası haline getiren Tayyip Erdoğan’ın yanlışlarını anlatmak için buradayız.  Ülkemizde düne kadar ayrışma yokken, bu gün Türk Milletini birbirine kenetleyen unsurlar ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Tayyip Türkiye’de 38 etnik köken olduğunu söylüyor. Bu bir gaflettir. Türk halkı tarihte hiçbir zaman düşmansız kalmamıştır. Zengin coğrafi yapımız, yer altı kaynaklarımız ve stratejik yapımız nedeni ile bu sonuç kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı. 
 
BAYRAĞIN İNDİRİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Bulut, Avrupalı Devletlerin,  birleşmek adına çalışmalar gerçekleştirmesine rağmen Türkiye’de ayrışmanın sağlanmaya çalışıldığına dikkat çekerek “Dilimizi ayrışma unsuru haline getirdiler.  Ezan, bayrak ve vatan kavramları tartışılır hale geldi. Ama biz her zaman olduğu gibi bu gün de ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ilkesiyle ayrışma değil birleşmeyi sağlamaya özen göstereceğiz. Ne ezanın susturulmasına, ne de bayrağın indirilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
 
VERGİLER ÇOK AĞIR
TBMM'de bir cephe mücadelesi verdiklerini kaydeden Bulut, “Türk Milleti ibaresi, vatanın bütünlüğü, dil birliği konularında MHP oyunbozan konumuna düşürüldü. Çünkü biz federasyon, dil çeşitliliği ve etnik köken ayrımcılığına karşı çıkan bir partiyiz. Biz halkımızın huzur ve barışı için, tüketen değil üreten bir ülke olmak için mücadele eden bir partiyiz. Ülkemiz sularında 43 bin gemi bulunuyor. Bu gemilerin 32 bininin direklerinde yabacı bayraklar dalgalanıyor. Oysaki onların sahipleri de Türk. Vergilerin ezici ağırlığı nedeniyle merkezlerini dış devletlerde kurmuşlar” diye konuştu.
 
STK TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİLER
MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve partililer, ÇTSO ziyareti ve Cuma namazının ardından Osmanlı Şerifoğlu Restaurant’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Yemekte konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP’nin 9 ilde milli değerleri koruma ve yaşatma adı altında çeşitli mitingler yaptığını ve 5 Ekim’de de İstanbul’da demokrasi mitingi yapılacağını ifade ederek “MHP Genel Merkez Yöneticileri ve milletvekillerimiz İstanbul mitingi öncesi saha çalışması yapmak üzere bölgeye geldiler” dedi.
 
İSLAM TOPLUMLARI FELAKETE MAHKUM OLDU
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de bu çalışma kapsamında 9 bölgede miting düzenleyeceklerini ifade etti. Ortadoğu’da güvenlik kalmadığını, Ortadoğunun kangrene dönüştüğünü belirten Belen “İslam toplumları felakete mahkum olmuştur. Ertafımız afet çemberine dönüştü. Çevre coğrafyalar kan deryası haline geldi. Bunların sorumlusu sömürgeci güçler ve AKP’dir. Başbakan Ankara’nın gerçeklerine dönmelidir. İyi şeyler olacak diyerek atılan yapay adımların geldiği noktada iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Kardeşliğim ağır hasar almıştır. Analar ağlamasın propagandası çöktü” dedi.
 
DEMOKRASİYE BIÇAK VURUYOR
Bülent Belen “AKP halen Habur’u koruyor. Kendilerine tehditler savuran teröristlerin küstahlıklarına kulak tıkamaktadır” dedi. AKP’nin demokrasiye bıçak vurduğunu ileri süren Belen “Buna dur demek lazım. Buna engel olmak milli bir görevdir. Fitne ve fesat dün kazanamadığı gibi bugün ve yarın da kazanamayacaktır” diye konuştu.  
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10