Bu görüntüler Çerkezköy’e yakışmıyor

97 bin abonesi bulunan Çerkezköy TREDAŞ Müdürlüğü’nde yaşanan görüntüleri meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, binlerce kişinin işlemleriyle sadece 2 pe

Çerkezköy 23.09.2013 20:36:00 0
Bu görüntüler Çerkezköy’e yakışmıyor
 UZUN KUYRUKLARA GİRMEK ZORUNDA KALIYORLAR
97 bin abonesi bulunan Çerkezköy TREDAŞ Müdürlüğü’nde abone güncellemeleri, abone iptali ya da yeni abonelik işlemleri için TREDAŞ’a giden vatandaşların, uzun kuyruklara girmek zorunda kaldığını ifade eden Yüceer “Az sayıda yurttaş işlemlerini halledebiliyor. 21. yüzyıl Türkiye’sinde yaşanan bu görüntüler ne Çerkezköy’e ne de ülkemize yakışmıyor” dedi.
 
VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ
Özelleştirme sonrası, TREDAŞ’ın keyfi uygulamalarının vatandaşı canından bezdirdiğini ifade eden Yüceer, “Gün geçmiyor ki TREDAŞ ile ilgili bir sıkıntı yaşanmasın. Gün içinde sık sık kesilen elektrikler, patlayan trafolar sadece Tekirdağ’da artık sıradan bir hal almaya başladı. Vatandaşların kullandığı elektrikli ve elektronik aletler sık sık bozulmakta; elektrik kesintileri nedeniyle küçük esnafımız erken saatte kepenk kapatmak zorunda kalıyor” dedi. 
 
BAKAN YILDIZ’A SORDU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Yüceer “Çerkezköy TREDAŞ Müdürlüğü’ndeki personel sayısının artırılmasına yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Tekirdağ özelinde ilçe ilçe gösterilmek üzere TREDAŞ’ın özelleştirme öncesi ve sonrası kaç çalışanı bulunmaktadır? TREDAŞ’ın aboonelik işlemleri için görevlendirdiği kaç personeli bulunmaktadır? Çerkezköy TREDAŞ Müdürlüğü’ne günde kaç yurttaşımız abonelik ya da herhangi bir işlem için başvurmaktadır? TREDAŞ’ın yaptığı uygulamalardan bakanlığınızın haberi var mıdır? Tarafımıza ulaşan şikayetlerin benzeri bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Ulaşmış ise tutumunuz ne olmuştur? TREDAŞ’ın uygulamaları ile vatandaştan sözlü ya da yazılı kaç şikayet gelmiştir? Bu şikayetlerin konularına göre dağılımı nedir? Yaşanan aksaklıkların kısa sürede giderilememesinin sebebi TREDAŞ’ın yeterli ekip ve personel bulundurmaması mıdır?” sorularını sordu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10