Eaton Polimer Kauçuk, örnek bir projeye imza attı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl ABD firması Eaton tarafından satın alınan Polimer Kauçuk Sanayi Pazarlama A.Ş. örnek bir kampanyaya imza attı. 100 bin m2 kapalı

Çerkezköy 23.09.2013 20:41:00 0
Eaton Polimer Kauçuk, örnek bir projeye imza attı
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl ABD firması Eaton tarafından satın alınan Polimer Kauçuk Sanayi Pazarlama A.Ş. örnek bir kampanyaya imza atarken, firma yetkilileri, resim defteri ve 18’li Pastel Boyadan oluşan paketleri beyaz ve mavi yakalı 2 bine yakın çalışanının adreslerine ulaştırdı.
 
GELDİKLERİ GİBİ SAĞLIKLI DÖNMELERİNİ İSTİYORUZ
Şirketin Operasyonel Türkiye Sorumlusu Stephen Noble, bu malzemelerle yapılacak resimler sayesinde “Sıfır Olay Güvenlik Kültürü” projesi ile iş güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade ederek “Çalışanların evden işe nasıl geliyor ise, işten eve de aynı şekilde sağlıklı dönmelerini istiyoruz” dedi.
 
AMACIMIZ FARK YARATMAK
Noble, amaçlarının iş güvenliği konusunda farkındalık yaratmak olduğunu ifade ederek “Biz fabrikamızda güvenlik konusunda ne kadar çok önlem alırsak alalım, çalışanlarımız bu konuda bilinçli değilse amacımıza ulaşamayız. Amacımız bu konuda farkındalık oluşturmak. Bunun için de çalışanlarımızın ailelerini de farkındalık arttırma çalışmasına dahil ettik. Onların çocuklarına dağıttığımız boyama kitapları ile bize ‘İş Yerlerinde babalarının / annelerinin karşılaştıkları tehlikeler’ konusunda bir resim çizmelerini ve düzenlediğimiz yarışmaya katılmalarını istedik” diye konuştu.
 
EKSİKLİĞİMİZ VARSA ASLA YOL ALAMAYIZ
Çalışanların evden işe nasıl geliyor ise, işten eve de aynı şekilde sağlıklı dönmelerini hedeflediklerini kaydeden Stephen Noble, iş güvenliğini, çalışanlara onların kendi değerlerinden yola çıkarak öğretmeye çalıştıklarını ifade ederek “Biliyoruz ki ne kadar çok üretim yaparsak yapalım ne kadar profesyonel olursak olalım bu konuda bir eksikliğimiz varsa asla yol alamayız” ifadesini kullandı.
 
ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLECEK
Stephen Noble, kampanyanın gönüllülük esasına dayalı olduğunu vurgulayarak  “Resim yarışmasına katılan ve dereceye giren çalışanlarımızın çocuklarına çeşitli hediyeler verip, onlara misyon edindiğimiz bu konuda bize yardımcı olduğu için teşekkür edeceğiz” dedi.
 
FARKLI KAMPANYALARI HAYATA GEÇİRDİK
Noble, sadece iş güvenliği konusunda değil sağlık alanında da farklı kampanyaları hayata geçirdiklerini belirterek “Örneğin bu aralar ‘Sigara içilmesini nasıl engelleyebiliriz? Çalışanlarımıza nasıl sigarayı bıraktırabiliriz’ bunun üzerinde tartışıyoruz. Sadece üretim odaklı bir anlayışa sahip değiliz. Çalışanlarımızın iyi, temiz, kaliteli ve güvenilir bir yerde çalışmasını sağlamak ve bu konularda sadece Çerkezköy’de değil Türkiye genelinde örnek bir fabrika olmak asıl amaçlarımız arasında yer alıyor” dedi.
 
ZARFLARI EVLERE TESLİM ETTİLER
Stephen Noble ve beraberindeki fabrikanın EHS Müdürü Fikret Avcu ve Fabrika Müdürü Zeki Dinç, içerisinde boya kitabı, boya kalemleri ve kampanya ile ilgili notların bulunduğu zarfları kendi elleri ile çalışanların evlerine kadar giderek ailelerine dağıttı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10